Egyenes választ vár a szocialistáktól a Fidesz

Vágólapra másolva!
A szocialisták szerint a kvótareferendumnak ebben a formában nincs jogi jelentősége, a Fidesz szerint viszont az MSZP még mindig félrebeszél, és október 2-án Magyarország jövője a tét.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint a szocialistáknak itt lenne az ideje félretenni a pártpolitikát és egyenes választ adni az egész nemzet sorsát meghatározó kérdésre.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált, hogy Molnár Gyula szocialista pártelnök szombati sajtótájékoztatóján kijelentette:

az MSZP nem ért egyet a kötelező betelepítési kvótával, a népszavazásnak azonban ebben a formában nincs jogi jelentősége.

Elmondása szerint a referendum eredménye nem vonatkozik arra "a körülbelül 1300 regisztrált menekültre, tehát nem illegális bevándorlóra", akik elosztásáról már megszületett a döntés, a későbbi esetleges hasonló európai uniós döntésekre pedig nincs kötelező érvénye.

A Fidesz reagálásában azt írta: az MSZP hazudik, Brüsszel már számos döntést hozott a kényszerbetelepítésről,amely nem egyszeri alkalomról szól, hanem

"futószalagon telepítenék be a migránsokat" egy állandó elosztási mechanizmus keretében.

"Magyarország ezzel végérvényesen megváltozna, mert ez veszélyezteti a biztonságunkat és a kultúránkat" - olvasható a kormánypárt közleményében.