Gigadugó Hegyeshalomnál, az M5-ös is elesett

autó határátkelő HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY személyautó várakozik Torlódás a röszkei határátkelőhelyen
Vasárnap délután még négy órát kellett várakozni az átjutáshoz a röszkei határátkelőhelyen.
Vágólapra másolva!
Óriási torlódások akadályozzák több autópálya forgalmát is: Hegyeshalomnál 6 kilométeres a kocsisor az M1-es határszakaszán, az M5-ös és az M3-as sztráda balesetek és útfelújítás miatt dugult be.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a pénteken elkezdett osztrák határellenőrzés, ami hatalmas dugót generál az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán.

Két óra a sorban

A határátkelőnél 5-6 kilométeres autósor alakult ki a szúrópróba jellegű, személyautókra és kamionokra is kiterjedő vizsgálat miatt – az Útinform szerint a dugóban ragadók két órát is várakozhatnak a határátlépésre.

Erre kerüljék ki

A most útnak indulók jobban járnak, ha az 1. számú főúton a miklóshalmi, az M15-ös autóúton a rajkai, illetve a soproni határátlépési pontokat választják – ajánlja a rendőrség.

Több kilométeres torlódás alakult ki a hegyeshalmi határátkelőnél, de az M5-ös és az M3-as autópályán sem jobb a helyzet. A kép illusztráció Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Máshol sem könnyebb

Baleset miatt jelentős, több kilométeres torlódás alakult ki az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 31-es kilométerszelvényben. A helyzeten nem javít az sem, hogy Röszke felé a 49-es és az 54-es kilométer között – Örkény közelében – felújítás miatt csak egy sáv járható.

Az M3-as autópályán, Bag mellett szintén ütközés okoz dugót, a balesetben senki nem sérült meg, de az összetört autók akadályozzák a forgalmat – a helyszínelés és műszaki mentés idejére csak egy sáv használható az érintett sztrádaszakaszon.