Megbilincselt migráns fogott fegyvert rendőrökre Szegeden

pisztoly fegyver gyilkosság
Vágólapra másolva!
Három rendőr kísért a bevándorlási hivatalba egy megbilincselt afgán férfit, aki így is elvette egyikük szolgálati fegyverét, majd állítólag a járőrökre fogta. A támadó ellen eljárás indult, de vizsgálják a lefegyverzett rendőr felelősségét is.
Vágólapra másolva!

Afgán migráns támadt rendőrökre pénteken Szegeden. A férfit Kecskemétről szállították a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi, London körúti kirendeltségére.

Elvette a pisztolyt

A megbilincselt férfit három rendőr kísérte a hivatal épületéhez, közben azt vették észre, hogy egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé válik, és amikor megpróbálták lefogni,

elöl összebilincselt kezével kikapta tokjából az egyik rendőr szolgálati pisztolyát

– tudtuk meg Szanka Ferenctől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Kire lőtt volna?

Hogy ezután mi történt, arról eltérő hírek láttak napvilágot: a hivatalos tájékoztatás szerint az afgán férfi a mellkasához szorította, és csővel a rendőrök felé fordította a fegyvert. A Kiskunhír viszont úgy tudja,maga felé irányította a pisztolycsövet, és öngyilkosságot akart elkövetni.

Egy mozdulattal megszerezte a menekült az előtte álló rendőr szolgálati pisztolyát. A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Megharapta az egyik rendőrt

A pisztoly végül nem sült el, a három rendőr pedig együttes erővel vitte földre a dühöngő férfit. Sikerült a fegyvert is kicsavarni a kezéből,

igaz, az afgán férfi közben megharapta az egyik rendőrt.

A rendőrök fegyverét ellopó afgánt őrizetbe vették, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség pedig –ahogy fogalmaznak – lőfegyverrel visszaélés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást. A férfi várhatóan előzetes letartóztatásba kerül.

Szanka Ferenc megyei főügyészségi szóvivő azt mondta: a nyomozóügyészség más körülmények mellett vizsgálja a rendőr felelősségét is.

Bármikor megtörténhet

A legrosszabb nem történt meg, de rendőrségi forrásokból úgy tudjuk, sok, déli megyében szolgáló rendőr rémálma öltött testet a szegedi konfliktusban.

A migránsokat sokszor nem egyesével, hanem ötös-tízes csoportokban kísérik a táborok és a BÁH-állomások között, a rendőrök pedig tartanak attól, hogy a feldühödött, a sok szállítás miatt türelmetlen menekültek élhetnek túlerejükkel, és akár meg is támadhatják őket.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!