Már fizetik a felrobbant tűzszerészek utáni kártérítést

bomba felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS kordon lőtér megsemmisítés robbanótest szalag TÁRGY tilos az átjárás tűzszerészeti helyszín tűzszerészeti mentesítés
Nádudvar, 2015. június 23. Robbanótestek az egykori hortobágyi bombázó lőtéren, Nádudvar térségében 2015. június 23-án. A Magyar Honvédség tűzszerészei több mint 4100 hektár területet mentesítenek a bombáktól és adnak vissza legelőnek a nemzeti parkban. A projekt összesen 3 milliárd 450 millió forintba kerül. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A hortobágyi bombarobbanásban meghalt tűzszerészek hozzátartozóinak jelentős összegű kártérítési előleg megállapításáról és utalásáról döntött a Honvédelmi Minisztérium. 
Vágólapra másolva!

A tárca megtérítette a temetéssel kapcsolatos költségeket is, az érintettek emellett kegyeleti juttatásban, özvegyi nyugdíjban és árvaellátásban részesülnek – írja a Népszabadság.

Robbanótestek az egykori hortobágyi bombázólőtéren, Nádudvar térségében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A minisztérium a lapnak megerősítette: teljes felelősséggel tartoznak a szolgálat teljesítésével összefüggésben elszenvedett károkért, ennek értelmében a hősi halott tűzszerészek hozzátartozói a Magyar Honvédség szociális gondoskodási körébe kerültek.

Július 1-jén az egykori nádudvari bombázólőtéren a katonák egy robbanótestet próbáltak hatástalanítani, de az felrobbant, négyen a helyszínen meghaltak.