Autós üldözés Budapest belvárosában

Vágólapra másolva!
Rendőrök rángattak ki egy taxiból egy embert, majd fegyvert fogtak rá. Előtte már üldözték a taxit, amely korlátnak csapódott. 
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a rendőrség azt a taxist, akit autós üldözés után fogtak el kedden kora délután a fővárosban – közölte késő este a BRFK sajtóügyelete.

A férfi ellen kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás,

egyelőre nem tudni, pontosan miért kezdett menekülni a rendőrök elől.

Három rendőrautó üldözte

Az Origónak egy szemtanú – aki az egészet végignézte, miközben a rakparton az Erzsébet hídtól a Batthyány tér felé sétált –, azt mondta, hogy

először szirénázást hallott, majd pont mellette csapódott egy taxi a szalagkorlátnak.

Forrás: olvasói fotó

A szemtanú úgy látta, hogy a taxit három rendőrautó üldözte, azokból ugrott ki több rendőr. Azt is látta, ahogy a taxiból kiszedtek valakit, akire fegyvert fogtak.

Az égő autóból szedték ki

A taxi füstölni is kezdett az ütközés után. A rakpartnak ezt a részét a történtek után lezárták a rendőrök.

Forrás: olvasói fotó

Megkeresésünkre a rendőröktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egy óra előtt néhány perccel a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utcában – vagyis több kilométerre attól a helytől, ahol végül elfogták – egy gyanúsan viselkedő taxist vettek észre. A férfi a rendőröket meglátva menekülni kezdett a Petőfi hídon át, majd a budai alsó rakparton több autót is megrongált.

Végül az Erzsébet híd közelében szalagkorlátnak ütközött, ezután kigyulladt a taxi. A rendőrök a férfit az égő autóból szabadították ki, és fogták el.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az Origónak azt mondta, hogy egy taxiengedély nélküli hiéna vezette az autót.