Engedélye sem volt a rendőrök elől menekülő taxishiénának

taxi, autós üldözés, Budapest
Vágólapra másolva!
Egy taxiengedély nélküli taxishiéna vezette azt az autót, amit rendőrök üldöztek Budapesten a délelőtti órákban, és amely végül az Erzsébet hídnál a szalagkorlátnak ütközött. A papírok nélkül vezető férfinél kábítószergyanús anyagot találtak. Az Origo információi szerint a sofőr bérelte az autót.
Vágólapra másolva!

Egy engedély nélküli hiéna vezette a taxit, mondta az Origonak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Az Origo információi szerint a férfinek valószínűleg egy olyan vállalkozó adta bérbe a kocsit, akinek van engedélye.

Az autós üldözésről az Origónak egy szemtanú - aki az egészet végignézte, miközben a rakparton az Erzsébet hídtól a Batthány tér felé sétált -, azt mondta, hogy

először szirénázást hallott, majd pont mellette csapódott egy taxi a szalagkorlátnak.

A szemtanú úgy látta, hogy a taxit három rendőrautó üldözte, azokból ugrott ki több rendőr. Azt is látta, ahogy a taxiból kiszedtek valakit, akire fegyvert fogtak.

A taxi füstölni is kezdett az ütközés után. A rakpartnak ezt a részét a történtek után lezárták a rendőrök.

Forrás: olvasói fotó

Megkeresésünkre a rendőröktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egy óra előtt néhány perccel a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utcában - vagyis több kilométerre attól a helytől, ahol végül elfogták - egy gyanúsan viselkedő taxist vettek észre. A férfi a rendőröket meglátva menekülni kezdett a Petőfi hídon át, majd a budai alsó rakparton több autót is megrongált.

Ezután az Erzsébet híd közelében szalagkorlátnak ütközött, ezután pedig kigyulladt a taxi. A rendőrök a férfit az égő autóból szabadították ki és fogták el.

A Hírpress információi szerint a férfinél nem voltak iratok, valamint kábítószergyanús anyagot is találtak nála.