Véget ért a migránsok éhségsztrájkja Horgosnál

Horgos, 2016. július 26. Éhségsztrájkot folytató migránsok a szerb-magyar határ közelében Horgosnál 2016. július 26-án. Két nappal korábban 130 migráns érkezett gyalog Belgrádból Horgosra, akik közül július 25-én mindössze negyvenen folytattak éhségsztrájkot a tranzitzóna közelében, hogy Magyarország megnyissa a határt előttük. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Befejezték az éhségsztrájkot a szerb–magyar határ közelében, Horgosnál tiltakozó migránsok – jelentette a közmédia helyszíni tudósítója. A Belgrádból gyalog Horgosra vonult migránsok hat napja tüntettek – eredménytelenül –, hogy Magyarország megnyissa előttük a határt.
Vágólapra másolva!

A szerb–magyar határ melletti tisztásra vasárnap 130-an érkeztek meg Belgrádból, ahonnan eredetileg 300-400, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak még múlt pénteken.

Közülük azóta sokan feladták az éhségsztrájkot, és a közeli tranzitzónába mentek, majd többen újra csatlakoztak a csoporthoz.

Péntek délelőtt még csaknem ötvenen voltak, akik kitartottak, sokan közülük kimerült állapotban voltak. Mostanra ők is befejezték a tiltakozást.

Éhségsztrájkoló migránsok Horgosnál. Feladták Forrás: MTI/Balogh Zoltán