Magyar Idők: Kubatov elutasította Vizoviczkit

Kubatov Gábor
Budapest, 2016. április 21. Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a csapat szurkolóival rendezett találkozón a budapesti Groupama Arénában 2016. április 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Vizoviczki Lászlótól semmilyen támogatást nem kapott a Fidesz – jelentette ki a Magyar Időknek Kubatov Gábor arra reagálva, hogy Vizoviczki levélben kért segítséget szabadlábra helyezése érdekében a kampányban nyújtott állítólagos segítségért cserében. 
Vágólapra másolva!

A Jobbikhoz köthető N1TV mutatott be egy ügyészségi dokumentumot, amely egy 2013-ban lefoglalt levélre utal, amelyben - a feljegyzés szerint - a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László kampánytámogatást és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkat is ígért cserébe azért, hogy szabadlábon védekezhessen.

Budapest, 2016. április 21. Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a csapat szurkolóival rendezett találkozón a budapesti Groupama Arénában 2016. április 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kubatov Gábor a Magyar Időknek azt mondta: Vizoviczki Lászlóval talán két alkalommal találkozott. Egyszer egy óvodai rendezvényen, egyszer pedig a Fradi elnökeként. A megbeszélést egy országos médiaügynökség vezetője szervezte Vizoviczki kezdeményezésére. Vizoviczki pénzt akart adni a Fradinak, de Kubatov elutasította. Ezen kívül - a West Balkán tragédia után - a diszkók biztonságáról beszéltek.

Hangsúlyozta, hogy

Vizoviczki Lászlótól semmilyen támogatást nem kapott a Fidesz, de nem is volt erre szüksége,

hiszen a párt éppen kétharmados győzelmet aratott a választáson, ezt „semmilyen körülmény nem fenyegette".

A szóban forgó levelet az akkor éppen előzetes letartóztatásban lévő Vizoviczki ügyvédje juttatta el hozzá. Kubatov Gábor külön kiemelte: a levelet huszonnégy órán belül elküldte az ügyészségre.

„Nem is tehettem mást, nincs takargatni valóm, nincs mitől tartanom" – mondta a Magyar Időknek.

Hozzátette: az alvilági körök rendre megkörnyékezik a politikai döntéshozókat, hogy különböző lobbiérdekeket érvényesíteni tudjanak. Arra is emlékeztetett, hogy éppen a Fidesz üzent 2012-ben a szerencsejáték-törvény expressz módosításával az alvilági köröknek, "és ebben konszenzus volt a parlamenti pártok között. Határozottan vissza kell utasítani minden, ezekből a körökből érkező közeledési kísérletet."