Felhőszakadás, zivatarok, jégeső

eső, zápor, zivatar, felhőszakadás, 
Villamos halad az esővízzel borított Margit körúton
Vágólapra másolva!
Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható felhőszakadás miatt a meteorológiai szolgálat szerdára és csütörtökre is.
Vágólapra másolva!

Az előrejelzések szerint az intenzív záporokból, zivatarokból mindkét nap rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Emellett viharos szél és jégeső is előfordulhat.

Esős napok előtt állunk Forrás: MTI/Marjai János

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet szerdán 28–33 Celsius-fok között alakul. Késő estére 21-26 fok közé csökken a hőmérséklet.

A hét további részében a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint:

  • Péntek hajnalban és reggel többfelé, délután inkább már csak keleten valószínű csapadék, a Dunántúlon pedig többórás napsütés lehet. Élénk marad a szél, de marad a 30 fok körüli maximum is.
  • Szombaton ragyogóan napos időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő frissítő zápor, zivatar. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: már szinte mindenhol 30 fok felett alakul a csúcsérték. Igazi strandidő ígérkezik.
  • Vasárnap késő estig nem várható lényeges időjárás-változás: remek nyaralóidő esélyes sok napsütéssel és 30–35 fokos hőséggel. Késő estétől nyugat, északnyugat felől zivatarok alakulhatnak ki.
  • Hétfőn és kedden hidegfront okozhat gyakran felhős, záporos, zivataros időt. Az északnyugati szél megerősödik, néhány fokkal frissebb levegő érkezik hazánk térségébe.