Arcon szúrta áldozatát, 22 évet kaphat

Vágólapra másolva!
Részegen üvöltözött, majd különösebb ok nélkül arcon döfött egy férfit a kőbányai támadó. Áldozata – egy szolgálaton kívüli rendőr – majdnem belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

– ordítozta a részeg, 31 éves férfi a kőbányai villamoson, és mindent meg is tett azért, hogy ez sikerüljön neki.

Ok nélkül támadt

A vádlott anyjával és élettársával utazott 2015. december 29-én a X. kerületi járaton, és már ott sem fogta vissza magát, köpködött, kötözködött utastársaival.

A Szent László téren mindhárman leszálltak a villamosról, a férfi pedig minden előzmény nélkül belekötött egy szintén leszálló utasba: dulakodni kezdett vele, majd

egy hirtelen előkapott késsel nagy erővel arcon szúrta áldozatát.

Egy rendőrt szúrhatott meg

A sértett – aki sajtóértesülések szerint egy civil ruhás, szolgálaton kívüli rendőr volt – elmenekült a helyszínről, támadója pedig még egy ideig kergette, fogadkozva, hogy megöli, majd visszament a megállóba – partnere próbálta csitítani, és eközben többször is nevén, Krisztiánként szólította.

A megkéselt férfi menekülés közben összeesett, és válságos állapotba került,

járókelők hívtak hozzá mentőt, életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség emberölési kísérlettel vádolja a most is előzetes eltartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek számító férfit, és végrehajtandó fegyházbüntetést kért.

Ha a bíróság helyt ad a vádnak, a kőbányai késelőt többszörösen büntetett előélete miatt akár huszonkét és fél év szabadságvesztésre is ítélhetik.