Tarlós: Mese nincs, a 3-as metró felújítását meg kell kezdeni

Az elvont uniós támogatás miatt bedőlő budapesti projektek, EU
Budapest, 2013. március 8. Utasok várják a BKK-BKV 3-as (észak-déli) metróvonalán közlekedő, most beérkezett, szovjet gyártmányú szerelvény megállását a Deák téri mélyállomáson. Előtérben a 2-es metróvonalhoz vezető mozgólépcsős lejárat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A főváros saját forrásból vesz majd buszokat, hogy megoldja a 3-as metróvonal felújítása miatti járműpótlást, ha a kormány július 5-ig nem ad garanciát az általa kezdeményezett szolgáltatásvásárlás esetleges többletköltségeire.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester a TV2 Mokka című műsorában megerősítette: július 5-én éjfélig van ideje a kormánynak, ha nem születik meg a döntés, akkor saját forrásból kisebb volumenben olcsóbb buszvásárlás jön az eredeti helyzetnek megfelelően, az állományt pedig majd régi buszokkal egészíti ki a BKV.

- hangsúlyozta a főpolgármester, aki szerint ezt már 15 évvel ezelőtt meg kellett volna tenni.

Tarlós István szerint 15 éves késésben van a felújítás Forrás: MTI/Jászai Csaba

Tarlós István azt mondta, emberi számítás szerint a 3-as metróvonal felújítása 2019 végéig befejezhető. A metrószerelvények kiváltása érdekében mintegy 150 csuklós autóbusz forgalomba állítása szükséges.