Betörtek a demonstrálók a lezárt területre a Ligetben

A civilek bedöntötték a Közlekedési Múzeum köré vont kordont. aktivisták, tiltakozás, Ligetvédők, fák,
A civilek bedöntötték a Közlekedési Múzeum köré vont kordont.
Vágólapra másolva!
A rendőrség délelőtt feloszlatta a Ligetvédők demonstrációját, majd az aktivisták nagyjából 45 fős csoportja betört a Közlekedési Múzeum körbekordonozott területére, egyikük felmászott az épület tetejére, többen a berácsozott ablakokra.
Vágólapra másolva!

A XIV. kerületben, a Városliget területére bejelentett demonstráció mások jogának sérelmével járt, ezért a felszólításokat követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendezvényt 2016. június 28-án 9 óra 50 perckor feloszlatta. A rendőrök 5 fővel szemben intézkedtek – olvasható a police.hu oldalán.

A civilek bedöntötték a Közlekedési Múzeum köré vont kordont Fotó: Hirling Bálint – Origo

Ezt követően a Ligetvédők nagyjából 45 fős csoportja betört a Közlekedési Múzeum körbekordonozott területére, egyikük felmászott az épület tetejére, többek a berácsozott ablakokra – írja a pestisracok.hu.

Így tiltakoznak a Városligetben Fotó: Hirling Bálint – Origo

A helyszínen lévő tudósítónk elmondta, hogy a demonstrálók a Közlekedési Múzeum ablakaiba másztak föl. A múzeumnál lévő biztonságiak azonban nem engedik meg a Ligetvédőknek, hogy az épületbe menjenek. Állóháború alakult ki – jelentette tudósítónk.

Erős a rendőri készültség Fotó: Hirling Bálint – Origo

Dulakodás is volt

Mint arról az Origo hétfőn beszámolt, a Közlekedési Múzeum bontását végző cég által megbízott biztonsági emberekkel dulakodtak az éjszaka a ligetvédők a múzeumnál. A Városliget Zrt. szerint jogszerű volt a kordonozás és a biztonságiak fellépése, a ligetvédők törvénysértésről beszélnek.

A Ligetvédőknek nem tetszik a Közlekedési Múzeum átépítése Fotós: Adrián Zoltán - Origo

A Városliget Zrt közleményében megismételte: a bontás veszélyes munkafolyamat, a bontó- és szállítócégek felelőssége biztosítani, hogy senki ne sérüljön meg a bontási terület közvetlen környezetében, ezért egy biztonsági céget bíztak meg, amely emberei a bontási területet körbekordonozták.

Mint írták, a biztonsági emberekre pedig azért volt szükség, mert

ilyenkor pedig az építési terület védelmét a bontást végző cég csak biztonsági cég bevonásával tudja biztosítani. A biztonsági cég jogszerűen lépett és lép fel, intézkedésüket a helyszínen a rendőrség is támogatta - írják.