Köszi, Budapest: közösségépítő kampány a fővárosért

BudapestEssential2016.
Vágólapra másolva!
Miért vagyunk büszkék Budapestre? Mit szeretünk benne? Mit tartunk pozitívabb fejleménynek a város életében? Mit teszünk és tehetünk a város jövőjéért? Mit jelent a város egy budapestinek, egy magyarnak, egy turistának? Ezeket a gondolatokat közvetítette a Főváros és a BVA - Budapesti Városarculat Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően a #köszibudapest kampány, amely 2015-ben indult útjára. A koncepció idén, 2016-ban is a városi értékeket fogja össze, a tavalyi év során kiválasztottak kommunikációját azonban egy közösségépítő ötlettel folytatja.
Vágólapra másolva!

A Főváros és a BVA összefogása nyomán idén, a BÁLNA főbejárata előtt okos köztéri aktivitásokkal készül a BPES csapata.

Ide települ ugyanis az OKOS PONT, fókuszban egy funkcionális térbútorral, a VÁROS ASZTALÁ-val. Egy pont, ahova bármikor, bárki leülhet és feltöltődhet mind szellemi, mind szó szerint technológiai értelemben.

#találsz

  • beszélgetést a város jövőjéről
  • lazulós vasárnapi pikniket

Tech Szolgáltatásokat:

  • telefontöltő
  • kerekesszék töltő
  • ingyenes WIFI
  • 0-24 működő fényforrás

Üldögélni, beszélgetni, olvasni, dolgozni, piknikelni és végighallgatni egy beszélgetést az "okosodó Budapestről". A Senso Media által biztosított intelligens eszközök és a Város Asztala négy teljes napig, non-stop működő installációként várja látogatóit. Egy pont a városban, ami kifejezi, hogy mitől lehet ez a város még jobb, még okosabb, még élhetőbb, még emberibb.

#programok

2016. június 2. csütörtök 15:45 - 17:00
KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Téma: OKOS BUDAPEST - Könnyed beszélgetés és eszmecsere Till Attila vezényletével Budapest útjáról egy okosabb jövő felé. Beszélgetés a városról, amely mindenkié. Hogyan lehet élhetőbb és okosabb? Jövőképek és vélemények a #köszibudapest kampány keretein belül.
Helyszín: Okos Pont - BÁLNA

Forrás: Budapest Essential

2016. június 2. 17:30 - 20:30 - KONYHAKÖR bemutatja: Budapest Menü
(zárt körű rendezvény)

A Konyhakör nevű speciális gasztró csoportosulással, az Asztal megalkotóival egy nem mindennapi, meghívásos városi vacsora jön itt létre. Inspiráló közös étkezés, melyet Budapest ihletett. A KONYHAKÖR séfje kreatív formában tálalja A budapesti menüt.

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA

2016. június 5. vasárnap 10:00-13:00 - KONYHAKÖR bemutatja: SUNDAY BRUNCH -Reggeli piknik hangulatban!
A rendezvény Budapest Essentials karszalaggal bárki számára ingyenesen igénybevehető!

A fesztivál zárónapjának reggelén beindítjuk a napot és jó hangulatot teremtünk egy könnyed, laza, vasárnapi piknik keretén belül. A város reggelije, egy több órán át tartó, fennséges brunch. Az ételek és frissítők, krémek, péksütemények a Konyhakör szervezésében valamint a 4 napos fesztiválhoz csatlakozó gasztrópartnerek felajánlásával kerülnek megvalósításra.

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA

Forrás: Budapest Essential

2016. június 5. vasárnap 20.30 - BPES & #köszibudapest záróesemény: Budapest Cinéma - MOSZKA TÉR filmvetítés

A fesztivál lezárásaként a Főváros és a BVA összefogásának köszönhetően mindenkit vár a Pontoon napozóterasza egy különleges mozizós eseménnyel. A BPES karszalaggal rendelkezők a Moszkva tér főhőseinek DJ szettjével, Szabó Simon (Rojál) and Jávor Bence ( Ságodi) törtjeivel búcsúztathatják az idei legurbánusabb fesztivált. Budapest koktél, naplemente a Pontoon fedélzetéről, emlékeket idéző film és könnyed lazulás a fesztivál utolsó estéjén. Ne hagyjátok ki!

Helyszín: PONTOON terasz