Fidesz: áfacsalós, cégtemetős, kaotikus Jobbik

Janiczak Dávid
Budapest, 2016. május 29. Janiczak Dávid, Ózd polgármestere egy résztvevővel a Jobbik tisztújító kongresszusának szünetében a Budapest Kongresszusi Központ előtt 2016. május 29-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Fidesz-frakció szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán mondott beszédében elismerte, hogy pártja kaotikusan és rosszul működik.
Vágólapra másolva!

A kormánypárt parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy bár a Jobbik vezetője pártja megújítására és átszervezésére vállalkozik, valójában nem lehet változásra számítani.

- írják.
A Fidesz szerint erre utal, hogy a Jobbik elnöke a frakció vezetésére sem talált "alkalmasabb jelöltet, mint az áfacsalásban érintett, közismerten fantomcéges-cégtemetős Volner Jánost".

A magát előszeretettel nemzetinek maszkírozó párt oligarchákkal vette körül magát, és Kovács Béla EP-képviselőn keresztül idegen hatalmakkal játszik össze

- teszi hozzá a kormánypárt, hangsúlyozva, hogy Vona Gábornak "máig tisztázatlan a szerepe a Kovács Béla nevével fémjelzett korrupciós és politikai botrányban", továbbá a Jobbik elnöke "arra sem adott magyarázatot, hogy környezetében "milyen szerepet töltenek be az offshore cégekben érdekelt üzletemberek".