Bakondi: Nem indokolt kerítést építeni a román határhoz

Röszke, 2016. március 19. A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonák járőröznek BTR 80-as páncélozott szállító harcjárművekkel a magyar-szerb határnál, Röszke és Ásotthalom térségében, az ideiglenes műszaki határzár mellett 2016. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Bakondi György szerint a jelenlegi helyzet nem indokolja, hogy meghosszabbítsuk a déli határzárat a Romániával közös határra. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azonban a migrációs nyomás nem csökken, és a magyar migrációs politikát a Soros Györgyhöz hasonló emberek támadják.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi migrációs helyzet nem indokolja, hogy Magyarország meghosszabbítsa déli határzárát a Romániával közös zöldhatára felé - mondta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Katonák járőröznek a magyar-szerb határnál, Röszke és Ásotthalom térségében Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Bakondi sezrint a már megépített határzár fontosságát mutatja, hogy annak hiányában már több mint

egymillióan haladtak volna át az országon,

és ez hatalmas biztonsági kockázatot jelentene.

"Soroshoz hasonlók támadják"

- Emellett az ország déli szakaszán épített kerítés mellett szól az is, hogy

ugyanis becslések szerint egyedül a szubszaharai térségben 30-35 millió ember indulhat el Európa felé egy a jobb élet reményében - fejtette ki Bakondi György, aki cáfolta a német sajtó azon állítását, amely szerint a röszkei tranzitzóna menekülttáborra hasonlítana.

A főtanácsadó szerint Magyarország migrációs politikáját elsősorban a baloldali és liberális média, valamint a mögöttük álló, Soros György üzletemberhez hasonló emberek támadják, akik

a kontinensre.