Három paneltűz is volt Budapesten

Vágólapra másolva!
Óbudán, Káposztásmegyeren és Kőbányán csaptak fel a lángok, két panellakás kiégett a fővársoban.
Vágólapra másolva!

Pestről is látni lehetett az óbudai lakástüzet, egy tízemeletes tömbház ötödik emeleti lakása teljes terjedelmében lángolt a Szentendrei úton.

Két irányból oltották

A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik vízsugárral, két irányból - a lépcsőház felől és az utcafrontról, egy létrás járműről - oltották el a lángokat, majd megkezdték a tűzzel érintett lépcsőház átszellőztetését és átvizsgálását. A tűzoltók a lángok oltásával párhuzamosan a tűzzel érintett lépcsőházban lakó összes embert az utcára menekítették.

Égő konyha miatt fuldokoltak

Evakuálásra volt szükség Káposztásmegyeren is, ahol egy konyha gyulladt ki, az Óceánárok utcai lakótelep egyik tömbházában. A tűzoltók itt is nagy erővel vonultak ki a helyszínre, és egy vízsugárral elfojtották a lángokat. A panelből minden lakót ki kellett menekíteni,

két személyt füstmérgezés gyanújával láttak el a mentők.

Kőbányán egy panel szemétledobója izzott a Gőzmozdony utcában, itt egy kézi készülék is elég volt az oltáshoz. A tűzoltók átvizsgálták és kiszellőztették a lépcsőházat, a lakóknak viszont nem kellett elhagyniuk otthonukat.