Lázár János: Molesztálták is a lányokat a migránsok Körmenden

Körmend, menekültválság, migráns, migránsok, osztrák határ
Körmend, Origo riport, migráns - osztrák határ hangulatanyag, 2016.03.10.
Vágólapra másolva!
Azonnali intézkedéseket tesz a kormány annak érdekében, hogy garantálja a körmendiek biztonságát - jelentette be Lázár János. A vásorban szerdán betört egy sportcsarnok egyik ablaka: az atv.hu szerint migránsok törték rá a kézilabdázó lányokra. A rendőrség szerint hangulatkeltő hírek láttak napvilágot az esetről.
Vágólapra másolva!

A kormány is reagált a szerdai körmendi incidensre, amikor illegális bevándorlók egy csoportja miatt kellett félbeszakítani egy női kézilabdameccset. Lázár János a Kormányinfón elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket, és

felveszik a kapcsolatot a város polgármesterével is,

hogy garantálni tudják a körmendiek biztonságát.

A körmendi befogadó állomáson jelenleg 81 migráns él Fotó: Szabó Gábor - Origo

Zaklatás és molesztálás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: csütörtök reggeli adatok szerint jelenleg 81 illegális bevándorló lakik a körmendi befogadó állomáson. Beszámolója szerint közülük néhányan kézilabdázó lányokat molesztáltak és zaklattak a táborral szomszédos sportcsarnokban. Amikor az ügyeletes tiszt felszólította őket, hogy hagyják abba,

betörték az ablakokat.

Az atv.hu portálnak Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke elmondta, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték. A Nyugat.hu-nak viszont Faragó András azt mondta, nem volt ott a helyszínen, amikor betört az ablak, és kimenekíteni sem kellett senkit, a kézis lányok egyszerűen hazamentek.

Hangulatkeltőnek és megalapozatlannak nevezte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is azokat a híreket, melyek szerint kézilabdás lányokra törték rá az ablakot migránsok Körmenden.