Újabb háromszáz emberen nem fogott ki a kerítés

Vágólapra másolva!
Háromszázhuszonnyolc határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén, hét gyanúsított ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.
Vágólapra másolva!

Pénteken 41, szombaton 79, vasárnap pedig 208 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés gyanúja miatt Magyarországon. Három nap alatt tehát 328 ember jutott be az ország területére ellenőrzés nélkül, annak ellenére, hogy a déli határszakaszon kerítést épített a kormány. Hét ember ellen embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Hétfőtől vasárnapig 1003 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök.

Egy héttel korábban ez a szám 1162 volt.

Az érkező menekültek és migránsok közül sokan vallják magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamelyik észak-afrikai országból származónak valónak, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult a határsértés gyanújával elfogott emberek száma. Februárban, márciusban és áprilisban is voltak, hogy kétszáznál is több migránssal szemben intézkedett a rendőrség. Eddig húsvét hétfőn jöttek a legtöbben, aznap 255-öt embert fogott el a rendőrség.