18 milliárd forintért költözik az Alkotmányvédelmi Hivatal

Vágólapra másolva!
A Falk Miksa utcából a Fehérvári útra költözik az Alkotmányvédelmi Hivatal, és itt kap majd helyet a tervezett Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ is. A költözésre csak idén 6,4 milliárd forintot költenek.
Vágólapra másolva!

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), a tervezett Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK), valamint a kormányzati adatközpont egységes elhelyezéséhez szükséges költségvetési többletforrások biztosításáról döntött a kormány.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal "hatékony működésének biztosítása érdekében" az AH a jövőben a XI. kerületi, Fehérvári út 70. szám alatti ingatlanban fog működni.

Az ingatlan megvásárlásának fedezetét az idei központi költségvetés terhére, június 15-ei határidővel kell biztosítania a nemzeti fejlesztési miniszternek.

A kormány döntése értelmében

az AH új székhelyén működik majd a TIBEK és a kormányzati adatközpont is.

Minderre több mint 2,8 milliárd forint átcsoportosításról határoztak.

Mindemellett a Fehérvári út 70. szám alatti ingatlan felújításához, valamint az informatikai rendszer kialakításához idén több mint 3,6 milliárd, jövőre 7 milliárd, 2018-ban 4,8 milliárd forintos keretet kell biztosítani.