A korrupció ellen emelte föl szavát az MSZP

Tóbiás József; Molnár Gyula
Budapest, 2016. május 1. Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője (j) és Molnár Gyula, az MSZP elnökjelöltje, korábbi szocialista országgyűlési képviselő, Újbuda volt polgármestere a párt majálisán a budapesti Városligetben 2016. május 1-jén, a munka ünnepén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Tóbiás József és Kunhalmi Ágnes is a kormányzati korrupció megszüntetését ígérte, ha 2018-ban megnyerik a választásokat. 
Vágólapra másolva!

Szegénnyé lopta az országot a Fidesz – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint nem betanított munkásokra van szükség. A kormány fél a népszavazástól. 2018-ban, ha hatalomra kerül az MSZP, akkor elszámoltatás lesz, és akik lopnak börtönbe kerülnek – mondta Kunhalmi Ágnes. A párt budapesti elnöke arra kérte a Városligetben összegyűlteket, hogy írják alá a párt "lopásgátló" népszavazási íveit.

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője és Molnár Gyula, az MSZP elnökjelöltje, korábbi szocialista országgyűlési képviselő, Újbuda volt polgármestere a párt majálisán Forrás: MTI/Illyés Tibor

Tóbiás József vasárnap Budapesten, pártja május 1-jei rendezvényén a Városligetben közölte: 2018-ban nem pártok szövetségével, hanem a helyi közösségek megszólításával nyerhetnek. Az ellenzéki politikus azt mondta, szükség van olyan baloldalra, amely nem huny szemet az igazságtalanság felett, amely nem nézi tétlenül, hogy milliók élnek nincstelenül, „létválságban”. Közölte: olyan Magyarországot kell építeni, amely minden állampolgárának biztosítja az egyenlőséget.

A Városligetben is gyűjti az aláírásokat az MSZP Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tudósítónk szerint a szocialista politikusok beszédeit nagyjából 200 ember hallgatta. A Városligetben nyugodt a hangulat, kevés rendőrt látni, a rendezvényre ellátogatók leginkább mászkálnak a különféle árusok között.