Barátibb lesz a pótdíjazás a BKK-nál

ellenőr karszalag
Budapest, 2011. július 4. BKV-ellenőr papírjait rendezgeti táskájában a hatos villamoson. A BKV járművein újra együtt látnak el szolgálatot az ellenőrök és a munkájukat segítő közterület-felügyelők. Az ellenőrzés szigorításának köszönhetően jelentősen növekedtek a BKV bevételei. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Vasárnaptól változnak a pótdíjfizetési szabályok a BKK-nál. A helyszíni bírságot már nem csak a helyszínen lehet rendezni, és a bérletbemutatásra is öt nap lesz.
Vágólapra másolva!

Május 1-jétől már két napunk lesz befizetni a helyszíni pótdíjat, és kettő helyett öt napunk a bérletbemutatásra. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint így ügyfélbarátabb lesz a pótdíjazási rendszer.

Május 1-jétől már nemcsak a helyszínen fizetheti ki a helyszíni bírságot Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A helyszíni pótdíj befizetésére a pótdíjazást követően további két munkanap áll rendelkezésre az Akácfa utcai Pótdíjazási Irodán. Erre eddig nem volt lehetőség. A döntés oka, hogy

a BKK jelenleg nem tudja biztosítani a bankkártyás fizetést a helyszíni pótdíjazáskor.

A BKK szerint az elektronikus jegyrendszer bevezetésével tovább bővül majd a befizetések lehetősége, mert az ellenőröknél lévő mobil készülékek már bankkártyát is elfogadnak majd.

Egy jeggyel az 1-es villamosról a 103-as buszra

A bérletbemutatásra az eddigi két nap helyett öt munkanapon lesz lehetőségünk. Május 1-jétől nem függ a korábbi pótdíjaktól a bérletbemutatás lehetősége sem. Eddig ugyanis nem élhettek azok az utasok a bérletbemutatás lehetőségével, akinek korábbi pótdíjtartozásuk volt, és az nem rendezték.

Szintén változás lesz vasárnaptól, hogy

a kutyabérlet az igazolvány nélkül is érvényes lesz egy kutya szállításakor.

Ezentúl ingyen utazhatnak majd az Országos Mentőszolgálat hivatalos jelzéseivel ellátott ruházatot viselő mentődolgozók az OMSZ érvényes szolgálati igazolványának felmutatásával.

Nem kell majd új jegyet kezelni az 1-es villamos és a 103-as autóbusz közötti átszálláskor, hanem a már kezelt jeggyel annak érvényességi időtartamán belül lehet tovább utazni. A kerékpárbérlet használata is egyszerűsödik: bármely érvényes BKK-bérlettel rendelkező, valamint díjmentes utazásra jogosult személy használhatja.