Nem jelzi az MTI a pedagógustüntetést

Vágólapra másolva!
A Magyar Távirati Iroda sajtó számára készülő, eseményeket előjelző aloldalának mai eseménynaptárából kimaradt a pedagógusok 11 órától kezdődő demonstrációja, nem feledkeztek viszont el arról, hogy 10:30-kor az oktatási államtitkár reagál az eseményre.
Vágólapra másolva!

A sajtó számára nem szokatlan, hogy egy politikus egy még meg sem történt rendezvényre reagál, hiszen sokszor az ottani eseményektől függetlenül van véleménye egy témáról, amit a valódi történések nem befolyásolnak. Várhatóan így lesz ez ma is, hiszen az MTI Agenda, az állami hírszolgáltató eseményeket előjelző aloldala szerint 10:30-kor Palkovics László oktatási államtitkár sajtótájékoztatón reagál a Pedagógusok Szakszervezete által szervezett demonstrációra.

Az MTI Agenda szerint 11:00-kor nem kezdődik belpolitikailag értékelhető esemény Forrás: Origo

A szépséghiba

Az eseménynaptárban ezt követően belpolitikai eseményként szerepel még Tóbiás József és Botka László sajtótájékoztatója az MSZP választmányi üléséről 10:45-ös kezdéssel, 12:30-tól pedig a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének küldöttközgyűlése. A 11:00-kor kezdődő pedagógusdemonstrációról egyetlen szó sincs az eseménynaptárban. A későbbi programok között kerül csak elő a téma: Pósán László fideszes országgyűlési képviselő reagál majd a pedagógusok tüntetésére 14:00-tól, Debrecenben. Ez már szerepel az MTI Agendában.