G. Fodor koncepciós pertől tart

G. Fodor Gábor
Budapest, 2014. október 6. G. Fodor Gábor, az alapítvány stratégiai igazgatója a Századvég Alapítvány Nemzeti Érdek című folyóirata Budapest különszámának bemutatóján a budapesti Design Terminálban 2014. október 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője nem kíván megjelenni az Eötvös Loránd Tudományegyetem etikai bizottsága előtt, mert úgy véli, az egyetem ezzel kapcsolatban kiadott közleménye „magában foglalja az ítéletet is”.
Vágólapra másolva!

G. Fodor Gábor – aki a kommünikét egyetemi docensként írta alá – arra reagált, hogy az ELTE honlapján január 27-én közölte: az egyetem rektora etikai eljárást kezdeményez vele szemben az általa főszerkesztőként jegyzett portálon megjelentek miatt.

Az egyetem akkori közlése szerint az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888.hu internetes portálon megjelent „szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő” tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

G. Fodor Gábor nem fog elmenni az ELTE ellene indított eljárásának a tárgyalására Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

G. Fodor nem jelenik meg

G. Fodor Gábor azt írta: az etikai eljárás megindítását kezdeményező közlemény

„magában foglalja az ítéletet is”.

Hozzátette: tekintettel arra, hogy az etikai eljárást maga az ELTE rektora kezdeményezte, aki „egyértelművé tette” az üggyel kapcsolatos álláspontját a közleményben, meggyőződése, hogy „nem várható el” az etikai bizottság tagjaitól „az ügy elfogulatlan, érdektelen megítélése és elbírálása”, ami – folytatta – az etikai kódexben meghatározott összeférhetetlenségi követelménybe ütközik. Közölte: tájékoztatja a bizottság elnökét, hogy nem kíván személyesen megjelenni a bizottság előtt.

Tóbiást támadták

A 888.hu portálon január 23-án jelent meg egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról.

G. Fodor később elnézést kért

a 888.hu-n megjelent cikk miatt. A honlapon január 28-án megjelent bejegyzésben az áll: eljött a bocsánatkérés ideje.