Nagy esők jönnek, és húsz fok meleg

autó esernyő esős IDŐJÁRÁS KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ SZEMÉLY személyautó utas eserny?? es??s ID??JÁRÁS ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍT?? Budapest, 2015. július 8.
A felhőszakadás miatt a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedő 3-as metró Ecs
Budapest, 2015. július 8. A felhőszakadás miatt a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedő 3-as metró Ecseri úti állomásánál utasok várják, hogy autósok felvegyék őket 2015. július 8-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Esősnek ígérkezik a hét vége és a jövő hét eleje is, de nem lesz hideg. Keddre például húsz fok meleget jelez az Országos Meteorológiai Szolgálat. 
Vágólapra másolva!

Pénteken délután a Tiszántúlon lehet még szűrt napsütés, de estétől már erősen felhős vagy borult lesz az ég – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Délnyugat felől egyre több helyen valószínű eső. Éjszaka átmenetileg kevesebb lesz a csapadék, majd hajnaltól ismét sokfelé számíthatunk esőre. Kis eséllyel az Alpokalján és az Északi-középhegység térségében havas eső, hó, átmenetileg néhol ónos eső is lehet. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön néhol meg is erősödik. A hőmérséklet kora délután 5 és 11, késő este 1 és 6 fok között valószínű.

A tömegközlekedés talán nem bénul meg, de esernyőre szükség lesz Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, délután a Dunántúlon már nem valószínű csapadék. Az északkeleti, majd a déli szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között várható.

Vasárnap szintén erősen felhős lesz az ég, több helyen várható eső, zápor. A déli szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

A jövő hét elején folytatódik az esős idő, de jóval melegebb lesz, hétfőn 16, míg

kedden 20 fok meleg is lehet.