A szocik még bocsánatot is kértek

Az ominózus plakátot már eltávolították
Vágólapra másolva!
A baloldal elszállította azt a salgótarjáni plakátot, amin a Munkáspárt 2006 stilizált vörös csillagos logója szerepelt. A hirdetést a December 8-a tér sarkában helyzeték el. Ezen a téren az 1956-os sortűzben legalább 131 ember meghalt. Simon Tibor, a Fidesz jelöltje szerint a plakát sérti az áldozatok emlékét. Fekete Zsolt, a baloldal közös jelöltje elnézést kért.
Vágólapra másolva!

Elszállították azt a választási hirdetést, amelyet a salgótarjáni December 8-a téren állított föl az MSZP. A Fekete Zsoltot ábrázoló plakáton egy stilizált vörös csillag volt látható. A vörös csillag a Munkáspárt 2006 pártlogója. A December 8-a téren 1956-ban történt sortűzben legalább 131 ember vesztette életét, de az áldozatok pontos számát a mai napig nem lehet tudni.

Az ominózus plakátot már eltávolították Forrás: Simon Tibor/Facebook

Tudomásom szerint a plakátot az MSZP vitette el – mondta az Origónak Simon Tibor, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. A politikus arról is beszélt, hogy az ominózus plakát ellen először a Politikai Foglyok Országos Szervezetének (Pofosz) helyi vezetője tiltakozott, mivel szerintük

a stilizált vörös csillag sérti az áldozatok emlékét.

A szervezet kezdeményezésére szerdán délelőtt fekete lepellel takarták le Fekete Zsolt választási hirdetését. Simon Tibor elmondta, a hirdetést nem rongálták meg, feljelentés sem érkezett ellenük.

Simon Tibor, a Fidesz–KDNP jelöltje Fotó: Polyak Attila - Origo

Valóban mi vittük el a plakátot a város egyik másik részére – erről már Fekete Zsolt beszélt az Origónak. A baloldal jelöltje elnézést kért azoktól, akiket megbántott a Munkáspárt 2006 logója, ami egyébként az Európai Baloldal hivatalos jelvénye. Semmilyen szándékosság nem volt abban, hogy a December 8-a tér sarkára helyeztük a plakátot – mondta a polgármesterjelölt. Szerinte

a Fidesz–KDNP gerjesztette ezt a mostani helyzetet,

miközben a kormánypárt több helyi politikusa közös fényképen szerepel Thürmer Gyulával, a Munkáspárt vezetőjével.