Már harminc háznál tarthat a budaörsi gyújtogató

Vágólapra másolva!
Újabb hétvégi ház gyulladt ki Budaörsön, ezúttal a Frank-hegyen. Két év alatt nagyjából harminc hétvégi házat gyújtottak fel a környéken, a rendőrség szerint ugyanaz a személy az elkövető. A megyei rendőrkapitány és az önkormányzat is nyomravezetői díjat tűzött ki. 
Vágólapra másolva!

Hétfő este 9 óra után a budaörsi Merengő utcában lobbant lángra egy 36 négyzetméteres ingatlan tetőszerkezete, a házban nem tartózkodott senki, így sérülés sem történt, ám egy gázpalack még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant - közölte a tegnapi tűzesetről Csámpai Attila. A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy

A törökbálinti és a budaörsi tűzoltók eloltották a lángokat, az ügyben most is vizsgálat indult.

Valószínűleg most is gyújtogatás történt, az elkövető ugyanaz a férfi lehet, akinek a személyleírását és a fotóját korábban közzétették a rendőrség honlapján

- mondta a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta:

2014 januárjától 2015 végéig körülbelül harminc hétvégi házat gyújtottak fel

ismeretlenek Budaörsnek ezen a részén (a legutóbbi eset tavaly november 30-án a Frank-hegyi Szél utcában történt). A helyi rendőrkapitányság rongálás miatt nyomoz.

Mivel még nem került kézre a gyújtogató, október 5-én a megyei főkapitány 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben, majd ezt Budaörs önkormányzata ugyanekkora összeggel megtoldotta a tettes mielőbbi elfogása érdekében.

Ezt a férfit gyanúsítják a gyújtogatással Forrás:police.hu