Vágólapra másolva!
Alig volt ideje megszokni a PM-es Jávor Benedeknek, hogy megszerezte az első helyet a magyarok közt a legaktívabb európai parlamenti képviselők listáján, a szocialista Szanyi Tibor már vissza is hódította az első helyét.
Vágólapra másolva!

Újra a legaktívabb magyar Brüsszelben az MSZP-s Szanyi Tibor, aki az európai parlamenti képviselők politikai aktivitását mérő, hetente frissülő listán visszaelőzte a PM-es Jávor Benedeket. Jávor a múlt héten lépett előre, kiütve az addigi csúcstartó Szanyit.

Előrébb lépett összesítettben

Szanyi Tibor nem csak visszaszerezte első helyét a lista heti frissítése szerint, de előrébb lépett összesítettben is: míg legutóbb a 751 EP-képviselő között a 40. volt a listán - és a magyarok között akkkor első Jávor is csak a 37. volt -, most már a 29. helyet foglalja el. Magyar ilyen elől még nem állt.

Újra Szanyi vezeti a magyarok listáját Forrás: Origo

Szanyi jelentősen növelte is előnyét, mert míg a múlt héten csak három pont volt a különbség közte és Jávor között utóbbi javára, most 12 ponttal vezet. A magyarok között továbbra is harmadik a fideszes Pelczné Gáll Ildikó, és a szocialista Ujhelyi István is változatlanul a negyedik.

Van oka az örömre Fotó: Bielik István - Origo

A MEP Ranking lista felszólalások, kérdések és nyilatkozatok mellett egy sor más parlamenti tevékenység összessége alapján rangsorolja a politikusokat, és Brüsszelben fontosnak tartott mutatója egy-egy politikus tevékenységének. Nem az egyedüli fokmérője azonban.

Deutsch és Ujhelyi is verseng

Mint arról az Origo beszámolt, éppen ezekben a hetekben zajlik egy másik megmérettetés is Brüsszelben: az év parlamenti képviselője címért versengenek a képviselők. Az ajánlások alapján a döntőbe két magyar politikus jutott be: az MSZP-s Ujhelyi István és a fideszes Deutsch Tamás.