Simicska Lajos fia régóta készül új szerepére

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető Liszkay Gábor
Vágólapra másolva!
Simicska Ádám már hónapok óta ismerkedik édesapja médiabirodalmával, ráadásul április közepétől ő a Nemzet Kft. ügyvezető igazgatója. Simicska fiáról azt mondják, hogy agilis, és arra készül, hogy átvegye az irányítást.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül került a Nemzet Lap és Könyvkiadó ügyvezetői székébe Simicska Ádám Lajos, az ismert médiavállalkozó gyereke. Simicska Lajos megtehette volna, hogy valamelyik cégének a felügyelőbizottságában helyezi el, de úgy tűnik, ennél komolyabb pályát szán a fiának. A Nemzet Kft. új ügyvezetője az elmúlt hónapokban

egyre többször fordult meg a cég Üllői úti főhadiszállásán,

és felvette a kapcsolatot a médiabirodalom több vezetőjével.

Felértékelődött a szerepe

Az ifjú Simicska szerepe az után értékelődött fel, hogy édesapját pénteken rohammentővel kellett kórházba szállítani. A szombaton végrehajtott tüdőtükrözés és a hétfőre tervezett CT-vizsgálat célja annak kiderítése, mi okozza az akut tüdővérzést az amúgy

láncdohányos vállalkozónál.

Nyerges Zsolt az Origónak azt mondta, hogy „

Simicska Lajost pénteken vitték kórházba Fotó: Bielik István - Origo

Nagyon agilis

Az Origo több, a Simicska-médiabirodalomban dolgozó forrástól úgy értesült, hogy Simicska Ádám egyelőre csak a vezetőkkel tartja a kapcsolatot, az operatív irányításba nem szól bele. Akik beszélgettek vele, azok intelligens embernek tartják, aki később képes lehet a cégcsoport vezetésére is. Egy dologban biztosan hasonlít az édesapjára, „Ádám is láncdohányos”. Simicska Ádám várhatóan édesapjának a médiabirodalmát fogja igazgatni, míg a nagyvállalkozó egyéb érdekeltségeiben várhatóan nem lesz befolyása.

Egy másik forrásunk arról beszélt, hogy Simicska Ádám maga szerette volna, hogy

minél nagyobb szerepe legyen apja médiabirodalmában.

Simicska Ádámot úgy jellemezte, hogy agilis, és sok ötlete van, hogyan lehetne a lap minőségén javítani. Egyelőre konkrét utasításokat nem ad a rovatvezetőknek, de ez a jövőben változhat.

Április 13-án nevezték ki

Simicska Ádám kinevezéséről az Origo is beszámolt, a Magyar Nemzet főszerkesztője, D. Horváth Gábor pedig nem kívánta kommentálni a Marketing és Média Online értesülését.

Simicska Ádám április 13-tól lett ügyvezető igazgatója a Magyar Nemzetnek Forrás: Origo

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel bő egy éve nyíltan szembenálló vállalkozó fiát a hivatalos cégadatok szerint április 13-án nevezték ki ügyvezetőnek. A cégadatok szerint marad a posztján az eddigi ügyvezető, Tóth Marianna is, aki Liszkay Gábort váltotta a G-nap és a szakítás után.

Plakátot is tépett

Simicska Ádám egyébként nem található meg sem a Facebookon, sem más közösségi oldalon. A Városmajori Gimnáziumba járt 2005–2009 között, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett két diplomát. A legelső hír a Nemzet Kft. újdonsült ügyvezetőjéről még 2006-ban jelent meg, amikor a választási kampányban

plakátszaggatásért kapták el a rendőrök.

A Fullánk.com korábban azt írta Simicska gyerekéről, hogy egy baráti társaságban Dárdai Pál szövetségi kapitánykodása idején arról beszélt: a válogatottat nem a Hertha jelenlegi edzője állítja össze, hanem Orbán Viktor. Pontosabban a szövetségi vezető megbeszéli vele, és bölcsen hallgat a kormányfő tanácsaira.

Simicska Ádám állítólag szeret öltönyben járni, és csinos barátnője van. Hivatalos lakcíme a Veszprém megyei Hárskúton van, de állítólag Budapesten él.

Kevesebb lap fogy

A legfrissebb, tavalyi utolsó negyedéves terjesztési adatok alapján a Magyar Nemzetből naponta 38 ezer példányt nyomtattak. Ebből 22 ezer darabot tudtak értékesíteni, a lap előfizetőinek a száma pedig meghaladta a 15 ezret. A napilap hírportálja, az MNO az elmúlt időszakban havi 700 ezer körüli látogatószámot ért el.

A sokszor kormánykritikus lapként működő Magyar Nemzet

februárban tiltólistára került az Országgyűlésben,

március óta pedig az Aldi diszkontlánc is kivette a kínálatából Simicska napilapját, és a Magyar Időket kezdte árusítani helyettük.