134-en vehettek át elismerést a Teréz körúti robbantó elfogásáért

Robbanás Király utca
Budapest, 2016. szeptember 25. A Teréz körút 2-4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt robbantás nyomai 2016. szeptember 25-én, a helyszínelés után. A robbantás célpontjai a rendőrjárőrök voltak. A házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet súlyosan megsebesített két rendőrt. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
134-en kaptak elismerést, amiért segítettek a Teréz körúti robbantó elfogásában. A hatóságok 1044 lakossági bejelentést ellenőriztek, 1313 kamerafelvételt foglaltak le és 217 tanút hallgattak meg az ügyben. A feltételezett robbantót október 19-én fogták el.
Vágólapra másolva!

Papp Károly országos rendőrfőkapitány 134 olyan embernek adott át elismerést kiemelkedő munkájáért hétfőn a Rendőrségi Igazgatási Központban, aki részt vett a Teréz körúti robbantó elfogásában - írja a police.hu.

Azt írták, csaknem ezer rendőr összehangolt tevékenységének eredménye volt, hogy kézre tudták keríteni a feltételezett elkövetőt.

217 tanút hallgattak meg

A nyomozás során lefoglalt anyagmaradványokat, bűnjeleket különféleképpen vizsgálták, egyebek mellett igazságügyi pszichológusi, vegyész-, fegyver-, tűzszerész- és fotó-videó szakértői munkát végeztek - írták.

A Teréz körút 2-4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt a robbantás Forrás: MTI/Lakatos Péter

Összesen 1044 lakossági bejelentést ellenőriztek, 1313 kamerafelvételt foglaltak le, valamint 217 tanút hallgattak meg a gyanúsított október 19-ei elfogásáig.

Az ügyészek munkáját is elismerték

Papp Károly a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 116 rendőrét, továbbá az együttműködő szervek 18 munkatársát részesítette vezetői dicséretben és jutalomban - olvasható a közleményben.

Polt Péter legfőbb ügyész szintén hétfőn a Belügyminisztériumban 48 ügyésznek, rendőrnek és más hivatásos állományba tartozónak adott át elismerést, amiért az érintettek

Két rendőr sérült meg a robbantásban

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője október 20-án jelentette be, hogy meggyanúsítottak egy férfit a bűncselekménnyel. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a feltételezett elkövetőt, legutóbb november 21-én hosszabbították meg nem jogerősen a kényszerintézkedést 2017. február 21-éig.