Vágólapra másolva!
Szakítani akart, de azt már nem tudta elviselni, hogy szeretője is új életet kezdhet: a győri vádlott vadászkéssel szurkálta meg fiatalabb barátnőjét, életre szóló sérüléseket okozva.
Vágólapra másolva!

Kis híján végzetes lett a szeretők utolsó találkozása, az 58 éves győri férfi nem tudta feldolgozni, hogy jóval fiatalabb partnere tovább is léphet a kapcsolatuk után – és mindent megtett, hogy a nő ne hagyhassa el élve a találkahelyet, egy vadásztőrrel próbálta kivégezni szerelmét.

Az életveszélyes támadás még márciusban, Győr belvárosában történt. Támadó és áldozata ekkor már több mint egy éve folytatott alig titkolt viszonyt, amiről a férfi felesége is tudott – sőt, a vádlott el is jegyezte 31 éves szeretőjét. A vádlott házassága ugyanakkor időközben rendeződni látszott, a családi béke érdekében pedig

úgy döntött, hogy szakítani fog a fiatal nővel.

Csak ő szakíthatott

A vádlottat mégis hideg zuhanyként érte, hogy szeretője bejelentette, új barátja van. Beszélgetés közben vetkőzni kezdtek, a férfi pedig titkon

egy agancsnyelű vadászkést vett elő

az egyik szekrényből – ezzel akart ráijeszteni a nőre, kikényszerítve, hogy hagyja el új partnerét.
A megfélemlítésből mégis támadás lett: a férfi a szeretője mellkasába döfte a 12 centis pengét, majd többször testszerte megszúrta az áldozatot. A nő rémült kérdésére – „Mit csinálsz, ki akarsz nyírni?” – eközben csak annyit mondott, hogy

neki már mindegy, ha az övé nem lehet a nő, ne legyen másé sem.

A támadó akkor is döfködte áldozatát, mikor az pánikszerűen próbált kimenekülni a lakásból: többször fejbe csapta egy fagitárral, hogy lassítsa mozgását. Az üldözés a társasház kapujáig tartott, ahol a férfi aztán beleszúrt szeretője bal karjába, átvágva nyújtóinait is.

Vizet kért, majd menekült

A legyengült sértett vízért könyörgött, a férfi pedig hozott neki.

A pillanatnyi szünet életmentőnek bizonyult,

a nő kijutott a kapun, és beugrott egy utcán álló, nyitott autóba. Az áldozatot ezután kórházba vitték, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta – felépülése több mint három hónapig tartott, de valószínűsíthető, hogy maradandó károsodást is szenvedett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölési kísérlet miatt emelt vádat támadója ellen, aki előzetes letartóztatásban van. Ennek meghoszabbítását is kezdeményezte az ügyészség.