Feljelentették a betelepítési kvóta elleni kampányt

betelepítési kvóta elleni kampány
Vágólapra másolva!
Az Együtt szerint uszító a kötelező betelepítési kvóta elleni kormányzati reklámkampány, ezért az ellenzéki párt feljelentést tett. A kormány szerint ez is bizonyítja, hogy az Együtt a bevándorlók pártján áll.
Vágólapra másolva!

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett

közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Együtt elnöke.

Szigetvári Viktor szerint "a kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára" szlogennel futó kormányzati kampány kimeríti e bűncselekményt.

Az Együtt szerint a Fidesz-KDNP-kormány az idegennek nyilvánított, az országba érkező migránsokkal azonosítható csoportot olyan közösségnek állítja be, amely veszélyezteti a magyar polgárok kultúráját, életformáját, szokásait és hagyományait.

Együtt: Ez hazug állítás

Azt állítja róluk, hogy nem tartják tiszteletben a magyar törvényeket, és nem akarnak osztozni közösségi értékekben.

és alkalmasak arra, hogy az azokat megismerőkben ellenérzések, indulatok ébredjenek" - közölték.

Ha rajtuk múlna - reagált az államtitkár

Szigetvári Viktornak inkább azokat kellene feljelenteni, akik a nőkkel erőszakoskodnak és nem a bevándorlókat kellene védenie - reagált az Együtt elnökének nyilatkozatára a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence szerint a baloldal még mindig a bevándorlók pártján áll, és ha rajtuk múlna, több tízezer illegális bevándorlót telepítenének be az országba. A baloldal becsukott szemmel jár, nem veszik észre, hogy mi történt Kölnben vagy Helsinkiben - tette hozzá.

Aláírásgyűjtés, fórumok

Mint arról az Origo is beszámolt, a reklámkampány előtt már aláírásgyűjtésbe is kezdett a kormány a kötelező betelepítési kvóta ellen. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető közlése szerint az év végéig

1 millió 700 ezren támogatták aláírásukkal a kormány küzdelmét az illegális migránsok kötelező betelepítési kvótája ellen".

A Fidesz- KDNP politikusai pedig novemberben országjárásra indultak, hogy lakossági fórumokon tájékoztassák az embereket, milyen veszélyekkel járna a menekültek befogadása.

Trócsányi László decemberben jelentette be, hogy Magyarország megtámadta a kvótát Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Trócsányi László igazságügyi miniszter decemberben tíz érvet is felsorolt, amikor bejelentette, hogy Magyarország megtámadta az Európai Bíróságon a kötelező betelepítési kvótákról szóló uniós határozatot. Korábban maga ismerte el az Origo kérdésére, hogy első körben valóban nem szegednyi ember, csupán 2 ezer menekült érkezhet a kvótaszabályok szerint Magyarországra.