Rogán: Brüsszelnek el kell fogadnia a nép akaratát

Rogán Antal
Velence, 2015. szeptember 16. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője érkezik a Fidesz-KDNP kétnapos kihelyezett tanácskozása előtt tartott sajtótájékoztatójára a velencei Velence Resort & Spa szálloda előtt 2015. szeptember 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Rogán Antal szerint a közeljövő legfontosabb kérdése a kvótanépszavazáson feltett kérdés. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a TV2-n arról is beszélt: akárhányan is mennek elszavazni, "a nép akaratát Brüsszelnek el kell fogadnia".
Vágólapra másolva!

A népszavazásnál erősebb, demokratikus intézmény, amely révén az emberek közvetlenül beleszólhatnak a politikába, nincsen - mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Tv2 Mokka című műsorában.

Rogán Antal szerint a népszavazási kérdés a közeljövő legfontosabb kérdése Forrás: MTI/Kovács Tamás

Rogán Antal szerint a népszavazáson feltett kérdésnél nincs fontosabb a közeljövőt illetően, mert az Európai Bizottság egy felső korlát nélküli, állandó mechanizmusban gondolkodik megkönnyített családegyesítéssel, amely akár több millió ember Európába áramlását is jelentheti.

Akárhogy is, a kormányt kötelezi

Arra a kérdésre, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint nem lesz érvényes a népszavazás, a miniszter azt mondta: ő másféle kutatásokat is ismer, amúgy pedig a kormány számára a hárommillió nem szavazat éppúgy kötelező, mint ha több.

Arra a felvetésre, hogy érvénytelen népszavazás nem jelent kötelezettséget, Rogán Antal azt mondta:

3-3,5 millió ember véleménye többet jelent, mint 199 parlamenti képviselőé.

Hozzátette: a népszavazás eredménye nem vonható vissza, az a nép akarata, és Brüsszelnek el kell fogadnia.