Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Előzetesben Kisbandi, az alvilág pénztárosa

Vágólapra másolva!
Előzetesbe került az alvilágpénztárosának is nevezett Lakatos András, aki néhány napja került kiadatási őrizetből Magyarországra, miután tavaly tavasszal elfogatóparancs alapján Brazíliában elfogták. A férfit korábban 400 rendbeli csalásért ítélte el a magyar bíróság.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a bíróság Lakatos Andrásnak, az alvilág Kisbandi néven elhíresült bankárának előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság –erősítette meg a Debreceni Törvényszék a PestiSrácok.hu információját, mely szerint Kisbandi már több mint egy hete Magyarországon van.

A portálnak Nyári Béla, „az alvilág pénztárosának is nevezett férfi ügyvédje” megerősítette, hogy

a magyar hatóságok augusztus 6-án szállították haza Magyarországra a Brazíliában tavaly áprilisban elfogott Lakatos Andrást.

Leszámolási ügyekről tudhat

A bíróság közlése szerint a férfit sikkasztási ügyben augusztus 9-től egy hónapra helyezték előzetesbe szökés, elrejtőzés veszélye, bizonyítási eljárás veszélyeztetése, illetve a bűnismétlés lehetősége miatt. A bíróság határozatát tudomásul vették, az előzetes letartóztatás jogerős.

A PestiSrácok úgy tudja, a férfit

a magyar hatóságok több alvilági leszámolás ügyében is meg fogják hallgatni.

A portál ez alapján azt feltételezi, hogy több folyamatban lévő nyomozás és akár további "emberölések aktáját fogja leporolni a Nemzeti Nyomozó Iroda".

Négyszáz rendbeli csalás

Kisbandi egy időben szerepelt a tíz legkeresettebb magyar bűnöző listáján. Az alvilág bankára jelzőt Lakatos András egyébként korábban többször visszautasította.

A férfit 2004 januárjában több mint négyszáz rendbeli csalás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélték.

Lakatosról a Prisztás-gyilkosság perében elhangzott: csaló volt, jelentős összegeket kölcsönzött, 1996-ban nagy lábon élt, majd tartozási spirálba került, és Dominikára menekült. A perben felvetődött Lakatos meghallgatásának szükségessége is, végül a Brazíliában elfogott férfi írásban tett vallomást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről