A 168 Óra szerint Simicska kezébe kerülhet az Index

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
Simicska Lajos birtokába kerülhet az Index, míg a Népszabadság és a Nemzeti Sport Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet – erről a 168 Óra írt. 
Vágólapra másolva!

A 168 Óra több forrásból is úgy tudja, akár már a közeljövőben

Simicska Lajosé lehet az Index.

A médiaportfólióját épp megtisztító – a veszteséges Metropolt megszüntető, a Class FM-et eladó – Simicskának ugyanis információjuk szerint komoly opciós szerződése van a vásárlásra.

A 168 Óra szerint Simicska Lajos kezébe kerülhet az Index Fotó: Bielik István - Origo

A 168 Óra szerint azért cserélhet gazdát az Index, mivel Spéder Zoltán pozíciói nagyon meggyengültek a kormányban. A lap úgy tudja, "sorban állnak a vevők", és bár a kormány számára az lenne optimális, ha Habony Árpád vagy Andy Vajna érdekeltségébe kerülne az Index, de az opciós szerződés miatt Simicska az esélyes.

Mészárosé lehet a Népszabadság?

Mészáros Lőrinc és üzleti köre a Spéder-barát Heinrich Pecina-féle Mediaworks iránt érdeklődik komolyan a 168 Óra szerint, e cégé többek között a Népszabadság és a Nemzeti Sport.

Az előkészítés már zajlik.

Informátoruk szerint a Mediaworks végső vevője a Duna Aszfalton keresztül az idén tavasszal, 20 millió forint jegyzett tőkével alapított Opimus Press Zrt. lenne.

A Mészáros Lőrinchez és családjához sok szálon kötődő Opimus Group Nyrt. tulajdonában lévő, idén év elején létrehozott kft. áprilisban 20 millió euró (6,2 milliárd forint) zártkörű sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre.