Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ölt is volna a húsért a kalapácsos aggastyán

Kalapáccsal gyilkolta meg a férfi couchsurfinges vendégét news kalapács erőszak bántalmazás
Vágólapra másolva!
Kilenc év börtönte ítélhetik  másodfokon a győrzámolyi idős férfit, aki kalapáccsal támadt egy helyi boltosnőre, amiért az hájat adott neki hús helyett. A büntetett előéletű vádlottat egyszer már halálra ítélték gyilkosság miatt.
Vágólapra másolva!

Közeledik a másodfokú ítélet a kalapácsos támadás ügyében: a Győri Törvényszék tavaly nem jogerősen kilenc év szabadságvesztésre és kilenc év közügyektől való eltiltásra ítékte azt a nyolcan éves férfit, aki a vád szerint egy boltosnőre támadt Győrzámolyban.

Hájat kapott, vért ontott miatta

A vádlott 2014. június 5-én délelőtt sétált át az boltvezetőhöz, aki régi ismerőse volt, és sokszor adott neki élelmiszert hitelbe – a férfi indulás előtt azonban táskájába készített egy kalapácsot.

A 80 éves vádlott három kiló húst kért, és néhány csontos is kutyáinak – hús helyett azonban csak hájat kapott az asszonytól.

Miközben a nő a hűtőládában keresgélt, az idős férfi előkapta kalapácsát, és ütni kezdte a sértett fejét.

Folytatta a teraszon is

A vérző fejű asszony az üzlethelyiség teraszára menekült, támadója pedig oda is követte – igaz, előtte három kiló húsra cserélte a kikészített hájat. Az erőszak teraszon is folytatódott, a vádlott ököllel ütlegelte tovább áldozatát, aki végül bemenekült közeli lakásába, és magára zárta az ajtót.

A többszöröseb büntetett előéletű aggastyán egy darab húsért is gyilkolt volna a vádirat szerint Forrás: Thinkstock

A támadó, látván, hogy többet nem tud elérni, magával vitte a húst, és egy udvari tárolóban rejtette el.

Maradandó károk

Áldozata életveszélyesen sérült, koponyalapi törést és agyzúzódást szenvedett, a kár pedig maradandónak bizonyult. A bal mutatóujját többé nem tudja funkcionálisan használni, a véres támadás miatt pedig ma is poszttraumás stressz-szindrómában szenved - írja közleményében a Győri Törvényszék.

A testület május 10-én dönt másodfokon is az emberölési kísérlet ügyben – az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztést kért a vádlott terhére.

Korábban gyilkolt is

A férfi többszörös visszaesőnek számít: a Kétszer ítélték el korábban gyilkosságért, először 1960-ban halálbüntetést szabtak ki rá, de végül kegyelmet kapott. Utána nyolc éve ítélték emberölési kísérlet miatt, ebből a büntetésből 1986-ban szabadult – írja a Kisalföld.hu, vádlott büntetett előéletéről szóló híreket pedig Ferenczy Tamás törvényszéki szóvivő is megerősítette az Origónak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről