Nyolcmilliárdot kaszálhat Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc avatás Foglalkozás Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ polgármester politikus SZEMÉLY traktor ÜNNEP Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölg
Alcsútdoboz, 2014. november 18. Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Közel 8 milliárd forintot kaszálhat Mészáros Lőrinc egy eddig szinte ismeretlen, szűk 30 fős vállalkozása, az R-Kord Kft. A cég a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonal villamosításán dolgozhat, az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal többért.
Vágólapra másolva!

A felcsúti polgármester eddig viszonylag ismeretlen cége, a mindössze 30 főt foglalkoztató R-Kord Kft. dolgozhat a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosításán – olvasható a Figyelő cikkében.

A tervezett felújításról a vonalat üzemeltető GYSEV Zrt., valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott ki közös közleményt, a nyertesek nevét ebben nem említették.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége dolgozhat a Szomvathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosításán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Mészáros által három éve felvásárolt vállalkozás a Swietelsky Vasúttechnika Kft. partnereként, az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal drágábban végzi el a munkát, a GYSEV közlése szerint azért, mert az eredeti becsült ár csak tervezői becsléssel történt, és nem vették figyelembe a vállalkozói kockázatértékelést.

A lap kereste az R-Kord Kft.-t is, de kérdéseikre nem kaptak választ.

Mészáros Lőrinc a vagyonnyilatkozata szerint tavaly megvált a településen székelő R-Kord Kft.-ben meglévő 100 százalékos tulajdonrészétől - hogy mennyiért, az nem derül ki. Ezzel szemben a cégjegyzékben még mindig az ő tulajdonában van.