Enyhül a közlekedési káosz

hó, hóesés, havazás
Hóesés, 2016. január, Budapest
Vágólapra másolva!
A belföldi gyorsvonatok közül több késik fél órát, az esztergomi vonalon viszont megszűnt a káosz. A közutakon sok a baleset. Cikkünk folyamatosan frissül!
Vágólapra másolva!

A reggeli órák után délelőttre csökkent a balesetek száma az ország útjain - derül ki az Útinform és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatóiból.

Határzár is van

A 3-as főúton, Detk közelében a 101. km-nél a vasúti átjáróban tehervonattal ütközött össze egy kisteherautó. A helyszínelés és műszaki mentés idejére

a főutat lezárták, áll a forgalom.

Délelőtt egymást érték a hó vagy hóátfúvás miatti közúti balesetek: a katasztrófavédelem egy óra alatt hat ilyen esetről számolt be a honlapján.

Nagykónyiban korábban egy teherautó csapódott oszlopnak, emiatt a 61-es főutat teljes szélességében le kellett zárni a Tolna megyei település határában. Szintén lezárták a 34-es főutat egy időre Kunhegyes mellett, mert egy teherautó személykocsival ütközött. Feldőlt, árokba borult teherszállítók akadályozzák a forgalmat Sárbogárdon és Csurgón is.

Tegnap halálos baleset is történt az M3-as autópályán, Hort térségében Forrás: MTI/Lakatos Péter

A havazás miatt a horvát hatóságok lezárták a barcsi közúti határátkelőt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek előtt - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután az MTI-t. A személygépkocsi-forgalom azonban továbbra is zavartalan.

A fővárosban a BKK járatai menetrend szerint közlekednek,

nem kell fennakadásra számítani

- írja a budapesti közlekedésért felelős cég.

A főutak burkolata általában vizes, azonban a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben havas, csúszós szakaszokra kell még számítani.

Behavazott utcák ma is vannak Budapesten Fotó: Polyák Attila - Origo

A vonatok sem tartják a menetrendet

Van olyan vonat az országban, amelyik 63 percet késik: ez a Záhonyból Ceglédre tartó személyvonat. Budapest és Sátoraljaújhely, valamint Budapest és Szolnok között vannak félórás késéssel közlekedő vonatok.

Az esztergomi vonalon viszont sikerült úrrá lenni a káoszon: már minden vonat menetrend szerint, pontosan jár. Reggel Esztergom és Esztergom-Kertváros között egy műszaki hibás szerelvény akadályozta a forgalmat.

A meteorológiai szolgálat további havazásra és hófúvásra figyelmeztet, illetve arra, hogy

kedden ónos eső is eshet.

Tegnap az országban több helyen okozott fennakadást a havazás. Több baleset történt a csúszóssá vált utakon, a rendőrség és a katasztrófavédelem is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől.