Nem visz magyar javaslatot Orbán a holnapi EU-csúcsra

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a parlamenti pártok frakcióvezetőivel egyeztet a vasárnapi rendkívüli EU-csúcson képviselendő magyar álláspontról a kormányfő országházi dolgozószobájában 2015. november 28-án. A miniszterelnök mellett Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b3), Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője (b2), Czukor József miniszterelnöki főtanácsadó (b), Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár (háttal, b), Schiffer András, az LMP (háttal, b2), Vona Gábor, a Jobbik (j) és Harrach Péter, a KDNP (j2) frakcióvezetője, valamint Gottfried Péter, miniszterelnöki főtanácsadó (j3). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly
Vágólapra másolva!
A parlamenti pártok frakcióvezetőivel egyeztetett a vasárnapi rendkívüli európai uniós csúcson képviselendő magyar álláspontról Orbán Viktor. Az Origo értesülései szerint nem lesz külön magyar javaslat. 
Vágólapra másolva!

A Törökországgal kiegészült európai uniós országok a vasárnapi, brüsszeli csúcstalálkozón vitathatják meg a menekültválsággal kapcsolatos kérdéseket.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a parlamenti pártok frakcióvezetőivel egyeztet a vasárnapi rendkívüli EU-csúcson képviselendő magyar álláspontról Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

Schiffer András az Origónak elmondta, nem lesz külön magyar javaslat a rendezésre. Az LMP viszont olyan politikában érdekelt, ami nem rengeti meg az Európai Unió integrációs képességét és nem veszélyezteti a biztonságot. A frakcióvezető szerint a kormány is hasonló állásponton lehet, de nem kívánta kommentálni az elhangzottakat, hiszen szerinte sok minden változhat holnap Brüsszelben.