Célegyenesben az ország karácsonyfája

Budapest, 2015. november 27. Az ország karácsonyfáját szállítják Budapesten, a Nagykőrösi úton 2015. november 26-án. A fenyőt a Kossuth téren állítják fel. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Már a fővárosban van az ország leendő karácsonyfája. Katonai tréler hozza Dabasról a 22 méter hosszú, 2,5 tonnás fenyőt. Magánadomány, egy dabasi család kertjéből kerül a Kossuth térre.
Vágólapra másolva!

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a dabasi Szélmalom utca egyik kertjében folyó munkálatok idejére lezárták a környéket. Az 53 centiméter törzsátmérőjű, mintegy 2,5 tonna súlyú fenyőt két daru segítségével emelték egy honvédségi szállító járműre.

Az MTI korábbi információi szerint a Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a feladattal, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a kialakított hevedercsatlakozókkal erős szélben is képes stabilan tartani a fenyőfát.

A fenyőfa - amelyet november 30-án kezdenek díszíteni - jövő év január 6-áig, vagyis vízkeresztig fog állni a Kossuth téren.

Az ország karácsonyfáját szállítják Budapesten, a Nagykőrösi úton Forrás: MTI/Mihádák Zoltán