1200 ember diplomáját mentette meg a tanulás

Szijjártó Péter A hallgatók a levegőbe dobják a diplomaosztón viselt sapkát a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kar nemzetközi tanulmányok és politológia BA szak diplomaosztó ünnepségén az egyetem aulájában. Itt olvashat egy felmérést hogy mi
A hallgatók a levegőbe dobják a diplomaosztón viselt sapkát a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kar nemzetközi tanulmányok és politológia BA szak diplomaosztó ünnepségén az egyetem aulájában. Itt olvashat egy felmérést hogy milyen diplomásokra vágynak a cégek http://www.origo.hu/gazdasag/20150409-ilyen-diplomasokra-vagynak-a-cegek.html
Vágólapra másolva!
Eddig 1200 sikeres résztvevője van a Diplomamentő programnak, a több mint 800 nyelvi kurzuson 9000 fiatal tanult, most pedig meghosszabbították a programot - nyilatkozta az Országos Foglalkozatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

Pákozdi Szabolcs a Magyar Nemzetnek azt mondta: a hárommilliárd forintos keretösszegű programban október végéig meghirdetik az utolsó államilag támogatott nyelvtanfolyamokat, amelyekre november 15-ig lehet jelentkezni. A képzések 2016 júliusig tartanak, a nyelvvizsgát pedig legkésőbb jövő év végéig kell letenni.

Ünnepséget már nem szerveznek Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Eddig 1300-an próbálkoztak a diplomához szükséges nyelvvizsgával, közülük 1200-nak sikerült, ők már átvehetik az egyetemi vagy főiskolai végzettségről szóló oklevelüket. A nyelvtudás hiánya évről évre gondot jelent a felsőoktatásban: idén emiatt nem vehette át diplomáját például a szolnoki főiskolán a végzősök 60 százaléka, a kecskeméti főiskolán pedig a fele.