A kormány tagadja, hogy kézivezérelte a Hír TV-t

Tarr Péter HírTv Tarr Péter HírTv vezérigazgató helyettes tart sajtótájékoztatót a tv arculatváltásáról
Tarr Péter HírTv vezérigazgató helyettes tart sajtótájékoztatót a tv arculatváltásáról
Vágólapra másolva!
Visszautasította a kormány, hogy korábban, még az Orbán-Simicska-háború előtt beleszólt volna a Hír TV műsorainak témaválasztásába, illetve a hírek feldolgozásának módjába. Erre a csatorna vezérigazgató-helyettese utalt, aki szerint ennek a gyakorlatnak a megszűnését felszabadulásként élték meg.
Vágólapra másolva!

A kormány "hisz a demokrácia alapértékeiben, így a független és szabad sajtóban is", ezért visszautasítja a Hír TV vezérigazgató-helyettesének utalásait arra, hogy korábban,

az Orbán-Simicska-háború kirobbanása előtt a kormányzati kommunikáció befolyásolta a témákat

és azok feldolgozását is a televízióban.

Tarr Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese Fotó: Polyak Attila - Origo

A Kormányzati Információs Központ így válaszolt a Kovács Zoltán kormányszóvivőnek küldött kérdéseinkre, Tarr Péter vezérigazgató-helyettes Kreatívnak adott interjújára reagálva. Hozzátették: "értjük, hogy a Hír TV vezetése, mivel tulajdonosuk végletesen szemben áll a kormánnyal, ilyen manőverekkel próbálja újrapozicionálni magát".

Felszabadulásként élték meg

Az interjúban Tarr Péter arról beszélt, hogy

A kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart. Ez február 6-ával megszűnt - utalt Simicska Lajos emlékezetes kirohanására.

A kormány visszautasította, hogy beleszóltak volna a témákba és azok feldolgozásába Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Tarr Péter szerint azóta kormányzati kommunikációs embernek nem kell engedélyt adnia ahhoz, hogy kit hívnak be, milyen témát dolgoznak fel, és milyen módon.

- állapította meg a vezérigazgató-helyettes, aki szerint "felszabadulásként éltük meg, ez a tévé lett a szabadság kis szigete a magyar médiában."