Rendőrveréssel gyanúsítanak egy menekültet

Zákány, Gyékényes, menekültválság, migráns, menekült
Vágólapra másolva!
Leszálltak a szombathelyi állomáson álló vonatról a Hegyeshalom felé tartó menekültek, de a rendőrök intézkedést kezdtek ellenük. Ketten viszont ellenálltak, egyikük állítólag bántalmazta az intézkedő rendőrt. Őt elfogták, de a vonatról leszálló másik menekült eltűnt, őt még keresik.
Vágólapra másolva!

A magyar–horvát határról, Gyékényesről Hegyeshalom felé haladt az a menekülteket szállító vonat, amelyikről Szombathelyen leszállt az utasok egy nagyobb csoportja. A Vas Népe Online beszámolója szerint arra még nem volt példa, hogy a technikai okokból Szombathelyen megálló vonatról menekültek szálljanak le. A portál azt írja, hogy a Szombathelyre érkező vonatokon

zárva vannak a vasúti kocsik.

A rendőrség azt írja honlapján, hogy a vonatról leszálló menekültekkel szemben intézkedtek kollégáik „a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében”. A Vas Népe Online azt írja, hogy visszaszállították őket a vonatra.

Gyékényesen szállnak vonatra a horvát határt átlépő menekültek Fotó: Polyák Attila - Origo

A menekültek közül ketten ellenálltak az intézkedésnek, olvasható a rendőrség honlapján.

Egyikük bántalmazta a vele szemben fellépő egyenruhást.

A bántalmazót a rendőrök őrizetbe vették, és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával büntetőeljárást indítottak ellene. A másik férfi, aki ellenállt a rendőri intézkedésnek, végül elhagyta a helyszínt. Őt még keresik.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén próbáltuk megtudni, hogy mi történt pontosan, de ott azt mondták az Origónak, hogy a kiadott közleményen kívül mást nem kívánnak nyilvánosságra hozni.