Megúszta az életfogytiglant a fóti kettős gyilkosság vádlottja

Fóti kettős gyilkosság
Vágólapra másolva!
Tizenkilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden első fokon a megismételt büntetőperben azt a férfit, aki a vád szerint 2011 márciusában Fóton megölte élettársát és annak édesanyját. Egyszer már szültetett ítélet az ügyben, de az életfogytiglant végül hatályon kívül helyezték.
Vágólapra másolva!

A megismételt eljárásban is bűnösnek mondta ki a bíróság a fóti kettős gyilkossággal vádolt 37 éves férfit, kedden első fokon 19 év fegyházbüntetést szabott ki rá a Budapest Környéki Törvényszék.

Az új ítélet szerint a férfi büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. Mivel az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért, védője pedig eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett,

az ítélet nem jogerős.

A bíróság 2012. november 21-én egyszer már megállapította, hogy a férfi bűnös. Akkor különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést szabtak ki rá. A végül megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezett ítélet szerint a férfi legkorábban csak negyven év múlva szabadulhatott volna.

A fóti kettős gyilkosság helyszíne 2011-ben Origo/Hajdu D. András

A vádirat szerint a biztonsági őrként dolgozó vádlott internetes társkereső révén ismerkedett meg a jó anyagi körülmények között élő fóti nővel, aki egy budapesti reklámcég vezetője volt. Kapcsolatuk szorosabbá válásával a férfi a fóti családi házba költözött, ahol a nő édesanyja is lakott.

Később viszont megromlott viszonyuk.

egyre több konfliktus, veszekedés alakult ki köztük.

Bár 2011 januárjában kislányuk született, a helyzet nem javult.

A nő végül 2011. március 23-án elküldte élettársát a házából. A nő a férfi holmiját is összecsomagolta, aki ezen úgy felbőszült, hogy egy franciakulccsal sokszor megütötte élettársát, majd annak édesanyját is. Kisgyermeküket megetette, majd beült az áldozat kocsijába, és visszatért a munkahelyére. Ezt követően levelet írt egyik kollégájának, azt kérve, hogy gondoskodjon a felügyelet nélkül maradt kislányról. Két nap bujkálás után feladta magát a rendőrségen.