Dobrev Klárát megríkatták menekült vendégei

Dobrev Klára
Dobrev Klára interjút ad az Origo-nak 2015.01.14.
Vágólapra másolva!
A CNN „jobban érti, mi történik nálunk, és mit miért teszünk, mint ahogyan sokan itthon” – mondta Gyurcsány Ferenc a hírtelevízióról, amely azzal foglalkozott, hogy a volt kormányfő menekülteket fogadott be. Gyurcsány felesége arról számolt be, hogy milyen megható pillanatokat élnek át ők és menekült vendégeik is.
Vágólapra másolva!

„A CNN talán jobban érti, hogy mi történik nálunk, és mi mit miért teszünk, mint ahogy sokan itthon. De ez is valami...” – írta Gyurcsány Ferenc a Facebookon.

A CNN talán jobban érti, hogy mi történik nálunk és mi mit miért teszünk, mint ahogy sokan itthon. De ez is valami...

Posted by Gyurcsány Ferenc on 2015. szeptember 3.

Arra reagált, hogy a CNN is azzal foglalkozott, hogy a volt miniszterelnök napok óta menekültszállót működtet az otthonában. Mint arról az Origo beszámolt, Gyurcsány Ferencet az otthonából kapcsolta a hírtelevízió, és arról faggatták, miért fogad be szír, eritreai és kurd családokat a házába.

Fásultan, fáradtan érkeznek

Fásultan, fáradtan érkeztek Magyarországra azok a szír menekültek is, akiket a minap Gyurcsányék befogadtak, számolt be szintén a Facebookon a volt miniszterelnök felesége. Dobrev Klára szerint nagyon kevés segítséget kaptak az úton idefelé, a gyerekek pedig megijedtek a rendőröktől.

Dobrev Klára szerint fáradtan, fásultan érkeztek Magyarországra a menekültek Forrás: Origo

A gyerekek Gyurcsányéknál hamar feltalálták magukat Dobrev Klára szerint: a fiúk az ő nagyfiukkal fociztak a kertben, a lányok rajzoltak.

Búcsúzáskor egyik menekült vendégük oda akarta adni a jegygyűrűjét köszönetképpen – emlékezett vissza a volt miniszterelnök felesége. „Mikor hazaértünk akkor vettük észre, hogy a két szobát katonás rendbe tették, az ágyneműt összehajtogatták, és a kupac tetejére a gyerekeknek szánt játékokat tették, nem vitték magukkal. Na, akkor elsírtam magam...”

Úgy érezte, tennie kell valamit

Elege lett abból, hogy mindenki csak beszél, de senki sem cselekszik – ezzel indokolta Gyurcsány Ferenc az Origónak, miért döntött úgy, hogy menekülteket fogad be minden éjszakára az otthonába.

Gyurcsány Ferencet zavarta, hogy csak dumálnak, de nem cselekszenek Forrás: Csanádi Márton - Origo

A volt miniszterelnök azt mondta: „Kiadhattam volna még néhány közleményt, de igazából zavart, hogy csak dumálunk, és nem csinálok semmit.”