Elfogták az Ásotthalomnál balesetet okozó embercsempészt

Vágólapra másolva!
Elfogták az embercsempészt, aki a rendőrök elől egy kisteherautóval menekülve autóbusznak ütközött Ásotthalom külterületén csütörtök reggel. Kiderült, hogy a kisteherautóba 44 határsértőt zsúfoltak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi megsérült.
Vágólapra másolva!

Helyi mezőőrök kértek segítséget egy olasz rendszámú kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől. A rendőrök a jármű után indultak, a menekülő kisteherautó egy autóbusznak ütközött. A teherautó sofőrje elmenekült a helyszínről. Kiderült, hogy a kisteherautóba 44 határsértőt zsúfoltak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi megsérült. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebben megsérült - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-t.

A rendőrök a menekülő sofőrt, egy 20 éves szerb férfit kora délután Ruzsa és Zákányszék között elfogták. A rendőrök megállítottak egy személyautót is, mivel felmerült, hogy az abban ülő két ember - egy 18 és egy 41 éves szerb állampolgár - is részt vett a bűncselekmény elkövetésében. Az elsődleges adatokkal ellentétben az elkövetővel nem utazott senki a kisteherautóban.