Ez nem drámai, váratlan istencsapás

Vágólapra másolva!
Majdnem három év után megszűnik a kisélrleti projektnek indult Cink. Az egyik alapító szerint nem tudtak elég nagyra nőni.
Vágólapra másolva!

„Ennyi volt, mi nagyon jól szórakoztunk majdnem végig, remélem, néha ti is”, írta Szily László, a Cink alapító munkatársa.

„Amerikai cégnek szinte felsorolhatatlanul sok okból jó dolgozni.

Tegnap délelőtt hívott fel Nick Denton tulajdonos, egy 5 perces telefonbeszélgetés keretében elmondta, hogy vége a Cinknek”, írta Szily László, aki közel három évig dolgozott a lapnál. „Ez a megszűnés nem valami váratlan, drámai istencsapása.”

Mindent kipróbáltak

A Cink tulajdonosa az amerikai blogbirodalom, a Gawker volt. A lap azért szűnik meg „csak így hipphopp, mert eleve nem normális sajtótermék volt, hanem alkalmi projekt.

Hirdetések és bevételek nélküli játszótér, amit kísérleti céllal alapítottunk,

és mivel nagyjából mindent kipróbáltunk, amit akartunk, lejárt a projekt életciklusa, és nincs különösebb értelme fenntartani”, írta Szily László.

„Ez a globális indok. A konkrét kiváltó ok meg az, hogy a végén, miután már minden rubrikát kiikszeltünk, nem tudtunk elég nagyra nőni.”

Megkapták

Szily László szerint Nick Denton a szerkesztőségnek adta a lapot, hogy „csináljunk vele, amit akarunk,

hogy ő tovább finanszírozná. De ha komolyan viccelődünk, ebben a projektben szerintem ennyi volt, így akkor sem hiszem, hogy folytatnám, ha megjelenne egy kommentelő egy talicska pénzzel”.