A német követséghez küldte a menekülteket Lázár

Keleti vonat menekültek migránsok
Vágólapra másolva!
Meghívta a terített asztalhoz a szír menekülteket a német kormány az egy héttel ezelőtti nyilatkozatával, ez válthatta ki a Keletinél tapasztalható állapotokat. Lázár János szerint kommunikációs hibák sorozatát követte el a német vezetés.
Vágólapra másolva!

A német kormány egy héttel ezelőtti nyilatkozatai válthatták ki a jelenlegi helyzetet a Keleti pályaudvarnál, a bevándorlók azt gondolhatták, korlátlanul, ellenőrzés nélkül léphetnek be Németországba – mondta a Kormányinfón Lázár János.

A német követségre küldte Lázár János a menekülteket

A német kommunikációs zűrzavar jellemzéseként a Miniszterelnökséget irányító miniszter elmondta,

a német belügyminisztérium államtitkára azt tanácsolta, hogy válogassanak ki a magyarok 250-300 embert a menekültek közül, engedjék fel a vonatra, de a sajtónak semmiképpen ne szóljanak.

Lázár János arra kérte a német követség munkatársait, menjenek el a Keletibe a bevándorlókhoz, és magyarázzák el nekik, mi az álláspontjuk. Álljanak eléjük, és mondják el, mi vár rájuk, milyen feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy Németországba jussanak. A bevándorlókat pedig arra biztatta, menjenek el a német követségre Budapesten, és kérjenek vízumot.

Hiába jutnak fel a vonatra, ellenőrzik majd őket Fotó: Polyák Attila - Origo

Minden menekültet ellenőriznek

A magyar kormány eleget tesz a schengeni határvédelemnek, ezt kérte Ausztria, és ezt el is végzi Magyarország. Budapest és a magyar–osztrák határ között minden ellenőrzést elvégeznek a rendőrök. Az, hogy ezt Budapesten nem tudták megtenni, mert a menekültek nem működtek együtt, nem jelenti azt, hogy a Magyarországról való kilépésnél ne történne meg.