Nyugat felől jönnek a zivatarok

Villámlás Nagykanizsa felett. A várható heves zivatarok veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az elmúlt napokban. Budapesten ma is jégeső es
Villámlás Nagykanizsa felett. A várható heves zivatarok veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az elmúlt napokban. Budapesten ma is jégeső esett http://www.origo.hu/itthon/20150615-jon-a-vihar-kezdodik-a-visszaszamlalas.html
Vágólapra másolva!
A hőség enyhül, de nem múlik el.
Vágólapra másolva!

Szeptember 2-a, szerda hajnalig túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, csak keleten lehet kevés gomolyfelhő. Szerda hajnaltól nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, emellett az északi tájakon kevesebb, délen több napsütés valószínű, keleten folytatódik a napos idő.

Hajnaltól nyugaton, estétől az Északi-középhegység térségében is helyenként kialakulhat zápor, néhol zivatar.

Kedden a délnyugati, szerdán az északnyugatira forduló szél főként északnyugaton és a főváros térségében megerősödik, a Kisalföldön, valamint a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

Marad a meleg

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15–20 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 30–35 fok között alakul,

de az Észak-Dunántúlon alacsonyabb lesz, ott 25–30 fok között valószínű.

Északon hűvösebb van

Európa északi és nyugati része fölött ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Arrafelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen fordul elő eső, zápor, néhol zivatar is kialakul. Ugyanakkor a középső, a déli és a délkeleti vidékek fölött anticiklon helyezkedik el, területén általában kevés a felhő, napos az idő, csapadék sehol sem fordul elő. Errefelé folytatódik a hőség, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagy területen 33–37 fok között változik. Hűvösebb van északon, északnyugaton, ott a délutáni órákra általában 12–23 fok közé melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását eleinte még magasnyomás, majd hullámzó frontrendszer alakítja. Kezdetben száraz, meleg, később nedvesebb, kissé hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk.