Könnyebb lehet a budapesti autósok élete

dugó kolossy
A kertvárosi életforma egyik nagy ára a sok utazás, gyakran idegölő közlekedési dugóban
Vágólapra másolva!
Több felújítás miatt elrendelt forgalomkorlátozás megszűnik a héten. Kőbányán egyszerűbb lesz autózni, de XI. kerületben szeptember végéig tartanak a munkálatok.
Vágólapra másolva!

A felújítás miatt elrendelt forgalomkorlátozások közül több megszűnik vagy módosul a héten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint ilyen terület a X. kerületben, a Kőrösi Csoma Sándor út és az Élessarok lehajtó ágának felújítása, amely vasárnapra befejeződik, és az ahhoz kapcsolódó forgalomkorlátozások is megszűnnek.

Több helyen megszűnnek majd a forgalomkorlátozások Fotó: Polyák Attila - Origo

Várhatóan hétfőre elkészül a XVIII. kerületi Ferihegyi repülőtérre vezető út - C porta térségében található vasúti útátjáró felújítása, így

keddtől a Ferihegyi repülőtérre vezető út érintett szakasza irányonként újra két-két sávon lesz járható.

A XI. kerületi Fehérvári úton a gázvezeték-felújításhoz kapcsolódó korlátozás augusztus végétől megváltozik: várhatóan október végéig a Hengermalom út és a Hauszmann Alajos utca között kell az egymástól 50-100 méterre elhelyezkedő munkaterületeket kikerülni, míg a Hauszmann Alajos utca és a Hamzsabégi út között a belső sávot lezárják, és csak a szélső sávban lehet gépjárművel közlekedni.

A Széll Kálmán téren is kisebb változások lesznek:

hétfőtől a 22-es buszcsalád Széll Kálmán téri megállóhelyét áthelyezik a tér Széna tér felőli végébe,

végleges helyére, a jelenlegi ideiglenes megállóhely pedig megszűnik. Ugyanettől a naptól a buszok kihajtóinál, a Széna tér előtti szakasznál, új jelzőlámpát helyeznek ki, amely a Margit körút és a Csalogány utca felől érkező közúti forgalom kapacitását csökkenteni fogja.

Körforgalmat építenek a XVIII. kerületben

Vasárnap szennyvízcsatorna-építés kezdődött a XVI. kerületi Rákosi úton a Sarkad utca és a Csallóközi utca között. Az építés ideje alatt a Rákosi úton félpályás útlezárás lesz érvényben, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A 4-6-os villamosvonal felújítása a Margit körúton Fotó: Polyák Attila - Origo

A BKK közleménye szerint nem okoz majd komoly fennakadást a közlekedésben, hogy a XVIII. kerületi Baross utca és a Margó Tivadar utca csomópontjában jövő szombattól körforgalmú csomópont építése kezdődik.

Az építkezés első ütemében a Margó Tivadar utca érintett szakaszait a Kele utca felé, a Baross utca érintett szakaszait az Üllői út felé egyirányúsítják.

Péntektől, várhatóan december első feléig, felújítják a Pillangó utcai P+R parkolót, ezért útszűkületre kell számítani a Kerepesi út és Albertirsai út kereszteződésében. A felújítás idejére a parkoló teljes területét lezárják.

Az eredetileg hétfőn kezdődő csatornázási munkálatokat a XIX. kerületi Derkovits Gyula utcában a Csokonai utca - vasúti átjáró közötti szakaszon a BKK szeptember 12-ére halasztotta.

Budán továbbra sem lesz egyszerű közlekedni

A XI. kerületi Bartók Béla úton augusztus eleje óta tartó távhővezeték-felújítás miatt bevezetett közúti és közösségi közlekedést érintő korlátozások, módosítások várhatóan szeptember 30-áig lesznek érvényben.

Hétfőtől változik a közelekdési rend a Budaörsi úton, a kifelé vezető oldalon a Zólyom köz és a Petőfi laktanya közötti szakaszon a szélső sávot lezárják.

A munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv lesz járható,

a másik sáv átkerül a befelé vezető oldal útpályájára. Így - az eddigi tereléshez hasonlóan - a városból kifelé vezető irányban összesen két forgalmi sávon, befelé pedig egy forgalmi sávon tudnak közlekedni a járművek.

Emellett a befelé vezető oldalon, a Pannonhalmi út és a Nagyszőlős utca feletti felüljáró közötti szakaszon a szélső sáv lezárása mellett kezdődik meg a felújítási munka. Itt a munkaterület mellett három sáv, míg a felüljáró felhajtójára eső szakaszon a két sávból csak egy lesz járható.