Rendőrt hívtak a SOTE gólyatáborába

beavatási szertartások gólyatáborokban, kollégiumokban
Mike Davis (L) and Rocky Lefort from the University of Massachusetts use a funnel to drink beer during spring break on South Beach 16 March 2007 in Miami Beach, Florida. Students from universities and colleges around the country are attending spring break which starts at the end of February and into mid-April. Joe Raedle/Getty Images/AFP =FOR NEWSPAPER, INTERNET, TELCOS AND TELEVISION USE ONLY=
Vágólapra másolva!
Rendőrt hívtak a SOTE gólyatáborának szervezői, ugyanis egy hallgatót "zaklatott állapotban" találtak az egyetem záróbuliján. 
Vágólapra másolva!

A Semmelweis Egyetem az Origót arról tájékoztatta: a gólyatábor szervezői az oktatási jogok biztosának iránymutatása szerint jártak el, amikor a bajba került hallgató ellátásáról gondoskodtak. A szervezők kihívták a rendőrséget, akik "bűncselekmény gyanúja hiányában" nem indítottak eljárást. Az érintett gólya sem tett feljelentést.

Az egyetem rektora a gólyatábor szervezőitől bekérte az összes, az esettel kapcsolatos dokumentumot, és ezek alapján határoz majd, hogy szükséges-e módosítani bármit is a gólyatáborok házirendjével kapcsolatban.

Visszafogottabbak lesznek a magyar gólyatáborok Forrás: AFP/Getty Images/Joe Raedle

Erőszak a gólyatáborban

Ahogy arról az Origo is beszámolt, az első napvilágra került szexuális erőszak tavaly augusztus 30-án hajnalban történt. Akkor az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában fojtogatott, ököllel vert, megöléssel fenyegetett és megerőszakolt egy elsőéves lányt az egyetem egyik harmadéves hallgatója, aki egyben a gólyatábor fotósaként is dolgozott. Ez után egy 38 éves budapesti férfit helyeztek előzetes letartóztatásba. K. S. Szilárd, a nemi erőszak miatt nem jogerősen hét és fél évre ítélt férfi a TV2-nek adott később interjút, ahol elmondta: az ő értelmezésében nem történt erőszak.